Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

50 fős nyomozócsoport vizsgálja a romák elleni támadásokat

Egyelőre egy ötvenfős nyomozócsoport dolgozik azon, hogy a közelmúltban a roma telepek elleni támadásokat kivizsgálja. Ha azonban újabb hasonló eset történik, újabb rendőröket is bevonnak. Jelenleg egyébként a csoport 14 Molotov-koktélos és 1 kézigránátos esetet vizsgál, konkrét eredmények egyelőre nincsenek.
A kedden késő esti pécsi kézigránátos támadás után döntött úgy Bencze József országos rendőrfőkapitány, hogy külön nyomozócsoportot állít fel a közelmúltban a roma telepeket ért támadások kivizsgálására. Házi István, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója csütörtök délután elmondta, hogy a csoport jelenleg 50 fős és a Nemzeti Nyomozó Iroda irányítása alatt működik. A csapatba azoknak a megyéknek a rendőrei dolgoznak, ahol a támadások történtek. Nyomozók, értékelő és elemző tisztek, profilt készítő rendőrök és különféle szakemberek dolgoznak együtt. Amennyiben újabb megyében történne támadás romák ellen, akkor további rendőrök kapcsolódnak be a munkába.

A nyomozócsoportba egyébként roma rendőröket is bevontak és most mérik fel, hogy kik vállalnának önként járőrözést az érintett területeken.

Házi István elmondta, hogy jelenleg 14 Molotov-koktélos és egy kézigránátos támadást vizsgálnak, ez utóbbi a két nappal ezelőtti pécsi történet, amikor ketten meghaltak a robbanásban. Egyelőre közös pont csak a támadások módszere.

A főkapitány-helyettes beszámolt arról is, hogy csütörtök délután Bencze József összehívott egy értekezletet, a téma az elmúlt két év romák elleni támadásainak nyomozása. A főkapitány emellett már tárgyalt cigány kisebbségi önkormányzatok képviselőivel és a polgárőrökkel is, hogy az érintett területeken gyakrabban járőrözzenek. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter is azt várja, hogy a tettesek megtalálása mellett a megelőzésre is módszereket dolgozzanak ki.

Házi István azt is elmondta, hogy vannak olyan ügyek - például a pátkai támadás - ahol már vannak gyanúsítottak. A pécsi és a nagycsécsi ügyben továbbra is érvényben van a tízmillió forintos nyomravezetői díj, egyelőre azonban nincsenek még konkrét információik a nyomozóknak. További elfogásokhoz még újabb információkra és bizonyítékokra van szükség.

Olvasóink írták

 • 10. zoltanz 2008. november 22. 12:43
  „Azért van szükség c s o p o r t r a, minél nagyobb egyedszámú csoportra, mert a vizsgálat alanyai cigányok. Vagy te, vagy akár te, magyarkám, egyedül, esetleg másodmagaddal be mernél menni közéjük?
  Qrva jól jön ez a médiának, lehet lihegni, okádni a magyarra, miközben napnál világosabb hogy pont ezt a hangulatot használja ki a feltörekvő, vagy éppenséggel rivális alvilági, cigány-maffiózó csoport, amolyan leszámolósdi menetek ezek "keresztapa" módra.
  Tartson minél tovább, járjon sikerrel mindahány, fogy tán....”
 • 9. utopia 2008. november 21. 12:53
  „Az országos rendőrfőkapitány szerint az idén ötven Molotov-koktélos támadás történ. Ezek közül 14 esetben történt romák ellen. A 36 támadás esetén miért nem alakult külön nyomózó csoport, vagy azokat nem kell kivizsgálni:((”
 • 8. seleron 2008. november 21. 11:19
  „Kezd visszanyalni az olaszliszkai lincselés.

  Szörnyű amit művelünk. Dehát amilyen az Adjonisten olyan a Fogadjisten.

  Világ orkjai tanuljatok az általatok indított esetekből”
 • 7. 751510 2008. november 21. 09:25
  „molotovkoktél

  Ez tényleg nem rossz ötlet.(függetlenül attól, hogy Tomcat meghasonlott...)”
 • 6. benq 2008. november 21. 07:51
  „http://mrahalom.myminicity.com/”
 • 5. molotovkoktél 2008. november 21. 03:20
  „Az 1.hozzászólónak: megértem és átérzem a problémádat, és hogy milyen kilátástalan a helyzeted(ünk), hiszen védlemre nem számíthat cionrasszista elitünktől a dolgozó ember, a törvények meg ezeket a tetveseket védik.
  Én csak ennyit idézek neked és minden fehérnek, oké ezt Tomcat írta valamikor -aki áruló, meg elkurvult szarházi lett-de ebben tőkéletesen igaza volt ( +akkoriban még normális ember volt):
  ""XY településen tehát hat-nyolc cigánygyerek terrorizálja a környéket? Tehát ha összeszedsz négy-öt srácot, fogtok vascsövet, viperát, megkeresitek, és iszonyatosan elveritek őket, akkor titeket se lehet majd egykönnyen elkapni. Feltéve persze, hogy nem úgy vagytok öltözve, hogy hetedhét határban felismerhetőek vagytok. Meg kell fogni az egyik ilyen kis szarost, és nagyon, nagyon, ismétlem, NAGYON megverni. Tehát úgy, hogy keze-lába törjön, szeme folyjon, füle szakadjon. Nem rászólni, és nem két pofont lekenni, mert attól csak vagányabbnak érzi magát. Nem baj, ha megnyomorodik, nem baj, ha soha többé nem lesz ép ember, mert amúgy se lenne".
  FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY KI ÍRTA KURVÁRA MEGFONTOLANDÓ!”
 • 4. k.elvis 2008. november 21. 00:19
  „a magyargyilkos cigókat vajon milyen intenzitással keresik?”
 • 3. Imrebá 2008. november 20. 22:03
  „In memorian Szögi Lajos!
  Mennyibe került eddig a gyilkosainak etetése,eltartása,mennyi segélyt vettek fel a gyilkosai családtagjai,hogy nézett a gyereke a tanára szemébe az iskolában????
  MIKOR LESZ ÍTÉLET?HOL VAN A FEHÉREK OMBUDSMANJA?”
 • 2. sujokbálint 2008. november 20. 21:23
  „A magyarok elleni támadásokat hány fős nyomozócsoport vizsgálja?”
 • 1. spiler 2008. november 20. 19:09
  „A SZOMSZÉDOMBA ROMÁK KÖLTÖZTEK...................MINDEN ELLENSÉGEMNEK ILYEN SZOMSZÉDOKAT KIVÁNOK..............ÉRDEKES A MI JOGAINKAT,TISZTASÁGOT,BIZTONSÁGOT,JÓ MODORT.........KI A FENE FOGJA MEGVÉDENI......ILYENKOR A KISEBBSÉGI OMBUCMANHOZ MI IS FORDULHATUNK???????????,”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken félpályás útlezárással demonstrálnak az állattartók

Pénteken reggel 9 órától 17 óráig két helyszínen félpályás útlezárással tiltakoznak az állattartók,… Tovább olvasom