Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

57 milliárd jut iskolafelújításokra a következő években

A következő két és fél évben 57 milliárd forintot fordítanak itthon iskolák korszerűsítésére. Erről az oktatási és kulturális miniszter beszélt csütörtökön a Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron, a Kövy Sándor Általános Iskola felújított részének ünnepélyes átadásán.
Hiller István szerint a magyar államnak meg kell becsülnie a jó pedagógusok munkáját. A következő hetekben a kormány ezért olyan átfogó programot jelent be, amely összegszerűségében, szakmaiságában meghatározza az oktatásügyet és a pedagógusok életét - mondta. "Célunk, hogy a magyar közoktatást minden tekintetben a színvonal vezesse" - tette hozzá a miniszter.

A nádudvari Kövy Sándor Általános Iskola felújítását 408 millió forint címzett támogatásból valósították meg, két ütemben. Először a Népi Kismesterségek, Szolgáltató Mesterségek Szakiskolájának 50 férőhelyes kollégiumát hozták rendbe, és adták át 2007 októberében. A második szakaszban két számítástechnikai, két nyelvi valamint két fizikai és kémiai labort újítottak fel.

A szaktantermeket a legmodernebb eszközökkel szerelték fel. A címzett támogatás mellett Hiller István miniszteri keretéből még 5 millió forinttal járult hozzá az intézmény működéséhez - olvasható az Oktatási és Kulturális Minisztérium csütörtöki közleményében.

Nádudvar egyetlen általános iskolájában most 987 diák tanul, és 72 pedagógus dolgozik ott.

Olvasóink írták

 • 7. Kolompár Rómeó 2008. március 03. 09:38
  „Hiller Pifti megint vetít. Mozog a szája, tehát hazudik. Mert minden politikus azonnal hazudik, amint kinyitja a száját. Legyen az jobb, netán bal oldalon.”
 • 6. waterbear. 2008. március 01. 11:48
  „FG akkor is az lenne:-) Ez sajna nem pártfüggő... nem is tudom, talán még egy hátraszaltót is ugranék, ha egyszer látnék egy a Kormány által közzétett éves beszámolót, hogy milyen adónemből mennyi folyt be és mire költötték, azt hiszem tanulságos lenne...”
 • 5. FodorG 2008. március 01. 08:22
  „Bezzeg ha Viktor atyánk lenne kormányon, akkor ez nem altatás lenne, és minden fillérrel elszámolva csak arra költenék.”
 • 4. HAZUDNAK 2008. február 29. 22:31
  „Az 57 milliárdból tuti 40-et ellopnak.”
 • 3. waterbear. 2008. február 29. 17:42
  „Hát maci ez így van, számoljatok kicsit... ez nagyjából évi 25 milliárd... lenne.. de ebből is kapott már egy suli nagyjából fél milliárdot(?) amiből hellyel közzel az alapoktól fel lehetne építeni egy Nádudvari szintű világvárosban az iskolát...
  Maradt 24,5 milliárd 2008-ra.
  3152 települést tart nyilván ma a KSH magyrországon, tegyük fel hogy mindegyiken csak egy oktatási intézmény van csak, akkor ez iskolánként 7 millió 800 ezer forint/ település/ év. Persze csak akkor, ha nem lesz még néhány "világvárosi" POLITIKAILAG KIEMELT iskola, aki benyeli a támogatás java részét.
  És ha mondjuk nem egy iskola van? szóval ez szép nagy szám, Hillernek való, el lehet kápráztatni azokat, akik nem számolnak utána.
  Na ez az összeg majd meghatározza a "színvonalat" .... a bányász béka ülőkéje alól...oktatás helyett okulásként.
  Tessék, itt a nagy számok törvénye, a´la Hiller..., meg leszel becsülve, melldöngetve, 57 milliárdból.... hú de szép...”
 • 2. maci52 2008. február 29. 06:51
  „Megint altatnak?”
 • 1. magyaro 2008. február 28. 19:00
  „Miért, lesz még iskola????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig öt üzletet záratott be az ÁNTSZ

A húsvéti razzia február 21-i kezdete óta 5 üzletet zárt be és összesen 3 millió forint bírságot… Tovább olvasom