Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

72 jelentkező a dél-alföldi kerékpárút építési pályázatra

Legkevesebb 72 pályázat érkezett a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) által korábban kiírt és augusztus 31-én lezárult kerékpárút építési pályázatára. Több mint három milliárdból 110 kilométer új út épülhet.
Az augusztus 31-én lejárt határidőre Békésből 28, Csongrádból 15, Bács-Kiskun megyéből 29 pályázat érkezett, ám a pályázatok száma még növekedhet, hiszen elképzelhető, hogy még postán is van határidőre elkészített dolgozat - mondta el Varga Zoltán, a tanács társelnöke - adja hírül az MTI.

A kerékpárutak építésére a követező két évben több mint 3,1 milliárd forint áll rendelkezése a régióban. A társelnök tudomása szerint például Békés megyében ebből a kilencven százalékos támogatású forrásból tervezik kiépíteni Orosháza és a kardoskúti természetvédelmi látogató központ között a kerékpárutat, illetve szintén ennek az alapnak a segítségéve szeretnék befejezni a Békés és Békéscsaba között, már félig kész szakaszt is.

A társelnök szerint a 3,1 milliárd forintos alapból mintegy 110 kilométer új út épülhet a régióban. Megjegyezte, hogy az elmúlt 15 évben 420 kilométer kerékpárút készült el a térségben.

Varga Zoltán elmondta, hogy a DARFT további pályázatok kiírását készíti elő, szeptember közepén várható az inkubátorházak, ipar parkok és üzemcsarnokok építéséről szóló, október második felében pedig a turisztikai fejlesztési célú pályázatok kiírása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskéket áldozott a Nepal Airlines

Két kecskét áldozott a Nepal Airlines nepáli légitársaság egy hindu isten kegyeinek elnyerése… Tovább olvasom