Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

80 millió forintra bírságolták a Tescót és az Auchant

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Tesco és az Auchan hipermarketláncokat érintő eljárásban összesen 80 millió forintos bírságot szabott ki.
A GVH az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t és a Tescót a fogyasztókat megtévesztő akciózási gyakorlatuk miatt bírság megfizetésére kötelezte. Egyes akciós termékek a reklámújságok által adott tájékoztatással ellentétben nem voltak megvásárolhatók az Auchan egyes áruházaiban, illetve voltak olyan termékek, amelyekért a fogyasztóknak a reklámújságokban közölteknél többet kellett fizetniük. Az Auchan jogsértő magatartásáért 30 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére köteles.

Míg a Tesco - a GVH döntése szerint - 2006 májusa és szeptembere között megtévesztette a fogyasztókat, amikor egyes termékek esetében a pénztárnál nem az akciós újságban meghirdetett, hanem annál magasabb árat számlázott. Kiderült az is, hogy ezen időszak alatt egyes termékek az akciós időszak elején vagy az akció ideje alatt nem voltak megvásárolhatóak. A jogsértő magatartásért a Tescónak 50 millió forintos bírságot kell fizetnie.

A GVH megszüntette a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel szemben indított versenyfelügyeleti eljárást, mivel a kiskereskedelmi társaság kötelezettséget vállalt arra, hogy módosít tájékoztatási gyakorlatán. A GVH azért indított eljárást, mert a Tesco által értékesített kerékpárokról a reklámújságokban adott tájékoztatás kapcsán mellőzésre került a jótállás feltétele.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béres Alexandra egyénre szabott fogyókúrája

Egyedi életmód- és fogyókúrás programot kínáló kötettel rukkolt elő Béres Alexandra… Tovább olvasom