Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Diákok nyári szabadságon

Folytatás az 1. oldalról.

Szakiskolákban egyébként 122 ezer, a gimnáziumokban 197 ezer, a szakközépiskolákban pedig 244 ezer diák tanult ebben a tanévben.
A következő tanév szeptember 1-jén kezdődik, de már nem annyi iskolában, illetve osztályban, mint a 2005/2006-os tanévben. A falusi kisiskolák összevonásai mellett (amelyekről év közben a Kisalföld – a képviselő-testületi döntésekkel együtt – folyamatosan tudósított) a nagyobb városokban is megszűnnek jövőre iskolák. Győrben a Petz Lajos Egészségügyi Középiskolában ballagott el májusban az utolsó 92 diák – a megszűnésről szóló döntés már 2003-ban megszületett. Szeptembertől nem fogad diákokat a soproni Szent István Római Katolikus Általános Iskola sem, a tanulók az új tanévet a Szent Orsolya-iskolában folytatják.
Olyan mérvű bejelentések idén nem voltak, mint a buktatás, a háromkilós táska vagy a szöveges értékelés. Bár Győrben jelentős változásnak ígérkezik, hogy jövőre az ingyenes tankönyveket már csak kölcsönbe kaphatják meg a diákok. A változtatás oka egyébként anyagi: a megyeszékhely jóval kevesebb állami pénzt kap, mint eddig. Csendesebb volt az év az úgynevezett „kellemetlen ügyek” tekintetében is, igaz, akadt egy eset, amelyről több napon át beszéltek az emberek: négy általános iskolai diák állítólag megerőszakolta egyik osztálytársát. Az ügyből rendőrségi vizsgálat is lett.
Zárásként vidámabb téma: a diákokra mostantól a két és fél hónapos vakáció, a szerencsésekre táborok várnak. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a legnépszerűbbek idén is a szaktáborok lesznek, ahol délelőtt általában számítógépes ismereteket, nyelvet vagy például színészetet tanulnak a diákok. De keresettek a napközis táborok is. A legtöbb résztvevő felső tagozatos általános iskolás, a táborok általában 7–12 napig tartanak. A megyei lehetőségekről a www.taborok.kisalfold.hu internetes oldalon olvashatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-csúcs: 2008-ig megoldást kell találni az alkotmányra

Brüsszelben pénteken megkezdődött az EU-tagállamok csúcsértekezletének második napja, amelyen többek… Tovább olvasom