Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt

Az Országos Cigány Önkormányzat vezetője a vám- és pénzügyőrség gyanúja szerint 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre szánt állami támogatást tűnt el az általa irányított Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezeten keresztül.
Gyanúsítottként hallgatták ki Kolompár Orbánt, illetve feleségét és egyik rokonát - értesült a Magyar Nemzet. Az Országos Cigány Önkormányzat vezetője a vám- és pénzügyőrség gyanúja szerint 13 millió forintnyi, munkahelyteremtésre szánt állami támogatást tűnt el az általa irányított Roma Kisebbségi Érdek-képviseleti Szervezeten keresztül. A kiskunmajsai szervezet működése az Országos Foglalkoztatási Alapnak szúrt szemet még tavaly, ezért feljelentést tett a hatóságoknál. A VPOP Dél-Alföldi Nyomozó hivatala tavaly augusztusban rendelt el vizsgálatot, sokáig ismeretlen tettes ellen. A helyi főügyész-helyettes szerint Kolompár Orbánt július 1-jén hallgatták ki, és a nyomozás 1-2 hónapon belül lezárulhat. Az OCÖ vezetője a lapnak azt mondta, az eljárás végéig nem nyilatkozik a meggyanúsításról, illetve nem tervezi, hogy lemond emiatt az elnöki posztról.

Olvasóink írták

 • 7. Kolompár Rómeó 2008. szeptember 10. 22:39
  „Kutyából nem lesz szalonna.

  1. hu: te rasszista, előítéletes, te... :D”
 • 6. dodó 2008. szeptember 10. 20:36
  „Tovább fokozódik a cigányellenesség hazánkban: a vám- és pénzügyőrség gyanúja szerint ugyanis 13 milliót nyúlt le a légynek sem ártó romák derék antifasiszta vezetője. Mi ez, ha nem rasszizmus? Közös feladatunk: minél többet és minél hangosabban beszélni az erősödő nácizmusról és romaellenességről, hátha a szélsőségesek védekezés közben nem fognak annyit foglalkozni e szörnyű, igaztalan váddal, mely a szorgalmas, naponta14 órákat dolgozó és a Tízparancsolatot kívülről fújó (és persze szigorúan megtartó) roma társadalom ellen irányul.
  Addig is amíg felmentik - mert fel fogják menteni (hátrányos helyzet, kisegítő iskola nehezen elvégzett hat osztálya, meg különben is a családjáról gondoskodott) tüntetnek a romaellenesség ellen. Pontosabban erőt mutatnak fel és ütköznek a szélsőjobbal. Mert őket üldözik és diszkriminálják. Most épp a vám- és pénzügyérség, hát látjuk...”
 • 5. 751510 2008. szeptember 10. 17:27
  „Rasszista VPOP....!”
 • 4. Cc 2008. szeptember 10. 17:16
  „Szegény prikezsiaorbánt mégy a VPOP is húzza. Nem elég, hogy a gárda miatt nyugtalanul hál és minden pénzt beleadva keresi népének a biztos munkahelyet.”
 • 3. wass 2008. szeptember 10. 12:37
  „dehát miért nem lehet végre valaki tisztességes?”
 • 2. zweistein 2008. szeptember 10. 08:51
  „Nem a név számít, hanem a tettek hasonlósága, ez az Orbán újabban Prikézsia Orbán-ként híresült el. Prikézsia Orbán éppúgy nem akar lemondani, mint nagy példaképe, éppúgy fasisztákat és nácikat vizionál minden bokorban, mint példaképe, éppúgy vak a "népe" problémáira, mint a példaképe, éppúgy a népét károsította meg (foglalkoztatási alapból hiányzik), mint a példaképe.
  http://barikad.hu/node/17992
  ld. még az ott található hasonló tartalmú cikkeket.”
 • 1. hu 2008. szeptember 10. 08:40
  „áááááááááááá, akit orbánnak hívnak, az nem tesz ilyet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átalakítanák a kötelező biztosítás rendszerét

Átalakítaná a pénzügyi tárca a kötelező biztosítás rendszerét egy nemrég elkészült javaslatcsomag… Tovább olvasom