Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

János vitéz a magyarlakta Gútán

A napokban egy színész házaspár meghívására a szlovákiai Gútán (Kolarovo) járt a mosonmagyaróvári ’56-os Egyesület küldöttsége.
Az alig 11 ezer lakosú városban, melyet szinte kizárólag magyarok laknak, közelgő nemzeti ünnepünk tiszteletére a János vitézt mutatta be a Kis-Duna menti Rockszínház. A társulat már szerepelt Mosonmagyaróváron. Ezt követően a tavalyi városi gyásznapon az ’56-os Egyesület versek tolmácsolására kérte fel a társulat színész házaspárját: Tóth Ildikót és Tóth Sándort. Ők most hívták vissza a mosonmagyaróváriakat.
A János vitéz átdolgozása zenés darabbá Kacsóh Pongrác és Heltai Jenő mqve. A gútai színházteremben az egyszerq, ám ízléses díszletek, a szereplők játéka, a felcsendülő dalok tisztasága jelezte: az előadók átéléssel, tiszta szívvel és nagy tudással készültek e mq bemutatására. Az előadást követő beszélgetésen kiderült: a színjátszók modern, fejre szerelhető mikrofonokat szeretnének. Az ’56-os Egyesület szeretné előmozdítani a darab mosonmagyaróvári bemutatását is, a társulat tagjait pedig baráti örömmel várják a Lajta partjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs jubileuma

Erősport

Magabiztos győzelemmel hangolt az előtte álló feladatokra… Tovább olvasom