Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Megállapodás: nyilvánosságra hozzák a mulasztókat

Együttműködési megállapodás jött létre a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség, a megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint a megyei békéltető testület között. A megállapodás a fogyasztói érdekek védelmét, a fogyasztók jobb tájékoztatását szolgálja azzal, hogy nagyobb nyilvánosságot biztosít a békéltető testületek határozatainak, illetve ajánlásainak.

Simon István, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének igazgatója elmondta, hogy a felügyelőség honlapján már szerepelnek olyan esetek, amikor a gazdálkodó szervezetek nem teljesítették a békéltető testület ajánlásait vagy határozatát, s ezzel sértették a fogyasztók érdekeit. A fogyasztóvédelmi törvény feladatként szabja meg, hogy ilyen esetben a panaszt és az eljárás eredményét nyilvánosságra kell hozni.
A közelmúltban aláírt együttműködési megállapodás értelmében ezentúl ezeket az eseteket a kamarai lapban is közzéteszik. A békéltető testület, amely tavaly 134 panaszos ügyet tárgyalt, idén pedig eddig már 120 ügyben járt el, nagy segítségnek tartja a nyilvánosságra hozatal lehetőségét, hiszen ez a fogyasztók érdekeit szolgálja, de az esetekből a gazdálkodók, valamint a fogyasztók is okulhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsapolják a beszállítókat

A multik a beszállítóknak csak azt követően fizetnek, hogy a járandóságból levonják maguknak a… Tovább olvasom