Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

megyebeli duó európa trónján

tenisz

Folytatás az 1. oldalról.


Az olaszok elleni siker után a döntőben a horvát válogatottal találkoztak. Ellenük úgy győztek 2–0-ra, hogy a páros mérkőzés lejátszására már nem volt szükség. A győzelmeket a két megyénkbeli lány szállította. A trió a saját korosztályában idén még nem szenvedett vereséget.
Mikó Zsófia érthetően elégedetten nyilatkozott a nemzetközi versenyen elért kiemelkedő eredményről:
„ Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy Európa-bajnok lettem. A verseny helyszínén kiváló körülmények és barátságos emberek fogadtak bennünket. Négycsillagos szállodában laktunk, azaz az ellátásra semmi panaszunk nem lehetett. Autóval mentünk és már vasárnap este, az első mérkőzés előtt két nappal megérkeztünk Bresciába, így a verseny kezdetéig még városnézésre is szakítottunk időt. A pályák minőségével elégedett voltam, kemény borításún és salakon egyaránt játszottunk. Sok időm nincs a pihenésre, hiszen szeptember tizenhetedikén már Pozsonyban veszek teniszütőt a kezembe.”
A megyei siker másik kovácsa, Babos Tímea az SVSE-t képviselte a magyar válogatottban. A soproni teniszező édesapja és egyben edzője, Babos Csaba irányítása mellett készült fel az Európa-bajnokságra.
„ Idén már rengeteg európai versenyen jártam, tehát tisztában voltam az erőviszonyokkal – mondta Babos Csaba. – Titkon reménykedtem abban, hogy a lányok megnyerik a versenyt. Zsó- fiával együtt jó formát mutattak, az országos bajnokság döntőjét például Tímeával egymás ellen játszották, de párosban is többször bizonyítottak. Az EB egyik legnagyobb esélyesei voltak. Nagyon örülök, hogy mindezt be is bizonyították.”
Babos Tímeától megtudtuk: jó képességű csapattal utaztak el Olaszországba, és bár a mezőny elég erősnek tűnt, a siker nem volt váratlan. A válogatottba a ranglistán elfoglalt helyezés és az országos bajnokságon elért eredmények alapján kaptak meghívót. A trióban újoncnak számított Bulgakova Vaszilisza, az MTK versenyzője, ám ő is jó játékkal járult hozzá a sikerhez. A horvátok elleni döntőt egyébként szépszámú közönség tekintette meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Győri ETO FC helyezései 1986 óta

1985/1986: 3. 30 13 11 6 60–47 37 Tovább olvasom