Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Ötből ötször

Sokorópátka polgármestere, Mecséri Lajos az egyetlen a megyében, aki kezdettől, 1990-től tagja a megyei közgyűlésnek, hiszen októberben is megválasztották, s egyáltalán nem mellékesen otthon is ötödik ciklusban lehet polgármestere a településnek. Mindazok után, hogy 1995-ben, miután átesett az infarktuson, azt a tanácsot kapta orvosaitól, rokkantosíttassa le magát.
– Nem tagadom, megijesztett, átértékeltem az akkori életem és némileg visszafogottabban élek. De az lett volna az én halálom, ha valóban rokkantosítanak. A sok gyógyszert nagyon pontosan szedem, vigyázok magamra, ám nagyon remélem, hogy a munkámon nem látszott meg, hogy bármi bajom is volt. Megtanultam kezelni a bajomat. Tizenegy évet, munkás tizenegy évet már kaptam a sorstól.
– Emlékszik, milyen is volt az első megméretése?
– Nagyon is jól emlékszem. Az első ciklusban öt polgármesterjelöltje volt Sokorópátkának, közülük három független. Mintegy a voksok felét én kaptam.
– És most, októberben?
– Egy vetélytársam volt és hetvenszázalékos arányban szavaztak nekem bizalmat. Nem volt bennem drukk, valójában nem is igen kampányoltam, tájékoztattam a helybelieket. Úgy gondoltam, ha tizenhat évnyi munka után most kell bizonygatnom, az egész nem ér semmit. De persze azon, hogy egyáltalán induljak, töprengtem jó ideig. Számomra már nem volt egzisztenciális kérdés. Nyugdíjba mehettem volna. Egyvalami nagyon ösztökélt, méghozzá a megyei szereplés. Amennyiben megválasztanak, én lehetek esetleg az egyetlen, akinek kezdettől fogva megadatik, hogy a megyei közgyűlés tagja. Így történt. Bizalom- és önbizalom-növelő, hogy itthon megválasztottak polgármesternek és hasonlóképpen nagyon jó a lelkemnek, hogy a megyei közgyűlés tagjai közé is választottak. Kezdettől, 1990-től függetlenként dolgozom az önkormányzati munkában, ám a Magyar Demokrata Fórum színeiben.
– Miután mindkét értékes tisztségben megszerezte a szavazatokat, hogyan tovább? Mit tervez, mindenekelőtt itthon, a község önkormányzatának élén?
– Nem sorolom, de ne legyen kétsége afelől, hogy igazán szép terveim és terveink vannak. Ez az újabb négy esztendő azonban az induláskor nagyon bizonytalan. Amennyiben sikerül megőrizni, megtartani Sokorópátka mai intézményeit, erősíteni, gyarapítani a civil szervezeteket és szerény fejlesztést is megvalósítani, már nagyon elégedett leszek. Az utóbbiban például azt, hogy aggodalom nélkül várhassuk Sokorópátkán a nagy esőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hirtelen csecsemőhalál – agykárosodás miatt

A hirtelen bölcsőhalál veleszületett agyi károsodás következménye lehet – utalt amerikai… Tovább olvasom