Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Sok átálló fideszes ajánlkozott fel 2002-ben

A 2002-es kormányváltás idején sok, korábban vezető szakmai vagy politikai beosztásban dolgozó egykori fideszes ajánlotta fel az új kabinetnek, hogy információkat ad az 1998-2002 közötti kormányzás sötét ügyeiről - értesült a Népszava.
Ezt tette többek között Gubuznai Zoltán, Simicska Lajos volt APEH-elnök informatikai tanácsadója, az adóhatóságtól történt adatkimentési ügy főszereplője. A lap úgy tudja, hogy a kancellária környékéről, illetve a sport- és az oktatási minisztérium, valamint állami cégek háza tájáról is jelentkeztek emberek "különböző leleplezésekkel". A Medgyessy-kormány akkor azonban úgy döntött, hogy a hatóságokra bízza a szükséges vizsgálatokat, a Polt Péter vezette ügyészség azonban rendre leállíttatta a felderítéseket - írja a lap. Közben Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős tárca nélküli miniszter szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorábnan újra megerősítette: a részletek ismeretének hiányában is kizártnak tartja, hogy a 2002-es választások után a Medgyessy-kormány megfigyeltette volna Orbán Viktort és Simicska Lajost.

Olvasóink írták

 • 4. pan.cser 2008. április 24. 21:43
  „Ismerős ez a műsor, Ron Werber apó nagyon jól értette lejáratni az ellenzéket. Ahol nagy pénzek forognak ot vannak a nagy disznóságok. Az MSZP tagjai csórók, a nép gyermekei ezért is baloldaliak, tehát logikus, hogy sötét anyagi ügyek nálunk nincsenek.”
 • 3. radikalis 2008. április 24. 10:56
  „Olyan a Népszavától szó szerint hírt átvenni, mint a Kurucról. Gondolok itt erre: "információkat ad az 1998-2002 közötti kormányzás sötét ügyeiről"
  Van bizonyíték, bírosági ítélet, bármi sötét ügyekről? Föltételezni lehet, de az nem hír, hanem vélemény!”
 • 2. Állampolgár 2008. április 24. 10:43
  „Ha ez így lenne, a fidesz már nem létezne. Tudomásul kell venni, hogy a találgatások nem feltétlenül a valóságot takarják. Mélységesen naív az az ember, aki azthiszi, hogy nincsenek összefonódások a régi párt és az összes többi között.”
 • 1. legal 2008. április 24. 07:18
  „Mélységesen naív ember az, aki elhiszi, hogy a jelenlegi szocialista pártnak minden kapcsolata hipp-hopp megszünt létezni a korábbi rendszer fenntartása védelmén munkálkodó belső titkosszolgálati hálózatokkal, azok embereivel. Tudomásul kell venni azt a tényt, hogy ezek a szervezetek ma is a szocialista párt hatalmon tartása érdekében végzik rejtett, álcázott, kiszervezett tevékenységüket más személyek, csoportosulások, pártok térnyerése erősödésével szemben. Hihetetlenül fontosak számukra azok az információk (legyenek azok lokális gazdasági ötletek, gyakorlatok, vagy társadalompolitikai események), amelyek saját tevékenységükbe emelésével erősíthetik hatalmukat. Tudomással kell venni ezt, nincs mese. Szilvásy György egyszerűen nem mond igazat, a félrevezetett tapasztalatlan tömegek mindent bevesznek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik a 15. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Több mint harminc országból 600 kiállító és a becslések szerint 40-50 ezer kötet várja a látogatókat… Tovább olvasom