Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szerencsés nyom

Két nő személyi okmányokra és bankkártyára tett szert egy ottfelejtett autóstáskából Újkéren. A rendőrök forró nyomon elkapták őket.
A rendőrség állandóan hangsúlyozza, vigyázzunk jobban értékeinkre, elég egy kis figyelmetlenség, hogy meglopjanak bennünket. Ne feledjük azt az igazságot sem, hogy az alkalom szüli a tolvajt. Akadnak azonban szerencsésen végződő esetek, mint legutóbb Újkéren.
– Újkér egyik vendéglőjében egy középkorú fertőrákosi férfi fizetés után, távozáskor az asztalon felejtette autóstáskáját. A közeli asztalnál két nő foglalt helyet – kezdte Milchram Ildikó őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályának vezetője. – A férfi jó pár kilométert autózott már, amikor észrevette, hogy hiányzik a táskája. Eszébe jutott az étterem, s bízva szerencséjében, azonnal vissza is fordult.
Mindeközben a táska „észrevétlenül” a szomszédos asztalnál ülő két nőhöz vándorolt. A vendéglős még rá is kérdezett: az önöké? A 35 és a 25 éves, Vas megyei illetőségq hölgyek rezzenéstelen arccal azt mondták, hogy igen. Aztán fizettek és gyorsan távoztak. Nem sokkal később érkezett vissza a férfi, aki kereste a táskáját.
A vendéglős azonban megjegyezte, milyen színq és típusú autóval indult útnak a két nő, ezért a rendőrség forró nyomon kezdhetett felkutatásukhoz. Sikerült is megállítani s a kapitányságra előállítani őket. Kiderült, a két nő büntetett előéletq, s ha az autóstáska nem is, bizonyítékként annak tartalma – igazolványok, személyi okmányok és bankkártya – előkerült. Lopás, visszaélés okirattal, illetve készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel vétség miatt indult büntetőeljárás ellenük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa

labdarúgás

A Magyar Kupa negyeddöntőinek tegnapi első mérkőzésein:… Tovább olvasom