Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A „harmadik félidőben”

is megállták a helyüket

Korábban nem sok jót jelentett Sopronban, ha Károlyi Andrea és Albena Branzova összeölelkeztek a soproni sportcsarnok, a volt sportcentrum öltözőfolyosóján. Nos, egy hete is ugyanez történt az MKB-arénában, s ez csak a kezdet volt...
Bizonyára nem felejtik, akik ott voltak, azt a fantasztikus kora estét. Az MKB-Euroleasing Sopron a meccset megelőző napokban betegeskedő, de a mérkőzésre már felépülő edzőjéért, Székely Norbertért is küzdve, hősies csatában 80–70-re legyőzte a soproni csapatnál sokkal nevesebb, tapasztaltabb kosarasokból álló Jekatyerinburg együttesét. A szurkolók a lefújás után percekig éltették, ha úgy tetszik, neve skandálásával „gyógyították” a szakvezetőt. Na ez idő tájt borult egymás nyakába a soproniak két ex-pécsi klasszisa. Aztán felöltöztek a lányok, nyilván hazamentek, vacsoráztak, majd kezdődhetett a „harmadik félidő”.
Még mielőtt bárki azt hinné, hogy – bár báli szezon van – ez egy nehéz nap éjszakájának – a retró is divatba jött – leírása, téved. Jót mulattak a lányok – újságírói szófordulattal élve – teljesen megérdemelten. Szilveszterük visszafogott volt, január elején egymást érték a meccsek. Volt ott minden, Magyar Kupa, bajnoki rangadó, Euroliga. És közben edzések, edzések.
Nézzük végig a mérkőzések alapján, hogyan is telt el az év első másfél hónapja a csapat számára. Január 3-án játszottak Budapesten a Vasas-Csata ellen a Magyar Kupában – biztos továbbjutás. Jött január 7., és a sokáig emlékezetes 0–20 Pécsett, amely a pályán háromszori hosszabbítás után 106–108, azaz vendég-, tehát soproni sikert hozott. Január 10-én jött egy vereség a Natalia Hejková irányította „világválogatott” ellen. Január 13.: újabb – ezúttal bajnoki – meccs a Vasas-Csata otthonában, ismét biztos siker. Január 17.: Euroliga: az utolsó csoportmeccsen győzelem a Schio ellen. Tudják követni? Ez két és fél hét! Következett hat nap alatt három könnyebb bajnoki 21-én a Kanizsa ellen itthon, majd 24-én Győrben s végül s 27-én Szolnok ellen újra Sopronban. E mérkőzések közben folyt az erőgyűjtés a következő feladatokra, azaz Székely Norbert amolyan minialapozást „dobott be”, s nem mondanánk igazat, ha azt állítanánk: a játékosok legnagyobb örömére! És ezután jött a Jekatyerinburg elleni „hármasugrás” s a szép siker. Január 30-án győzelem itthon, február 2-án kétpontos vereség oroszföldön, február 7-én... De hiszen itt kezdtük! Gondolom, egyetértenek az olvasók, ha azt mondjuk: mozgalmas másfél hónap áll a lányok mögött. A feladatok többségét sikerrel oldották meg, és rengeteget dolgoztak ezért! Valóban megérdemeltek egy kis lazítást. De csak azért, hogy feltöltődve az újabb nagy feladatokra figyeljenek!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatás az UEFA-kupában

Ma és csütörtökön 15 mérkőzést rendeznek az UEFA-kupában, amelyben a legjobb 16 közé jutás a… Tovább olvasom