Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A belső elhárításnak köszönheti bukását Dömény

A Magyar Nemzet információi szerint a büntetés-végrehajtás (bv) második számú vezetője meggyanúsításának hátterében a fegyveres és rendvédelmi szervezetek belső elhárításaként működő Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) tevékenysége állhat.
Pintér Sándor belügyminiszter pénteken fölmentette beosztásából Dömény Sándort, a bv országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettesét. A vezérőrnagy ellen "hivatali működésével összefüggő" bűncselekmény gyanújával indított büntetőeljárást a Központi Nyomozó Főügyészség budapesti regionális osztálya. Vezetői megbízatásának visszavonásával egyidejűleg a belügyminiszter rendelkezési állományba helyezte Dömény Sándor bv-tábornokot - ismerteti a lap szombati száma.

A tavaly január 1-jén létrehozott és közvetlenül a belügyminiszter irányítása alá tartozó NVSZ az állomány kifogástalan életvitelét, megbízhatóságát ellenőrzi, azonban felderítő tevékenységét csak a bűncselekmény gyanújának megállapításáig folytatja, utána feljelentést tesz az illetékes ügyészségnél, nyomozó hatóságnál.

A lap úgy tudja, Dömény Sándor hivatali visszaélés vgy hivatali vesztegetés miatt kerülhetett az NVSZ látókörébe, és miután a bűncselekmény gyanúját megalapozottnak találták, a védelmi szolgálat feljelentése alapján a főügyészség regionális osztálya eljárás alá vonta a bv-tábornokot. Az NVSZ illetékese nem kívánta kommentálni a lap értesülését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műszaki hiba miatt szünetelt a forgalom négy magyar-ukrán határállomáson

Az UA-Reporter.com ukrán honlap szerint hackertámadás érte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számítástechnikai rendszerét, amit a NAV illetékese határozottan cáfolt. Tovább olvasom