Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A bíróság több esetben is a Hospinvestnek adott igazat

A HospInvest Zrt. sorra nyeri a pereket azok ellen, akik vitatják működésének jogszerűségét, illetve valótlan információkat terjesztenek róla - áll a több kórházat is működtető magáncég hétfői közleményében.
Kollányi Gábor, a Hospinvest elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: tudomása szerint a megyei önkormányzat fellebbez majd abban a perben, amelyben a bíróság első fokon, nem jogerősen azt mondta ki, hogy szabálytalan volt a pályáztatás, amikor a megye a Hospinvestnek adta az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetési jogát. Az elnök szerint a jogszabályok alapján a megye és a közöttük kötött szerződés érvényes, így arra készülnek, hogy október 1-től átveszik az intézmény működtetését.

A Hospinvest közleménye szerint 4 esetben is jogerősen helyreigazításra kényszerültek olyan médiumok, amelyek valótlanságokat állítottak a cégről. 3 esetben jogerős ítélet kötelezett erre egy tévécsatornát és egy hetilapot, a negyedik esetben peren kívül igazította helyre egy napilap korábbi állításait.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy néhány nappal ezelőtt Gyöngyösön a Fővárosi Ítélőtábla felülbírálta az elsőfokú bírósági döntést. Kimondta, hogy a gyöngyösi önkormányzat helyesen járt el, amikor a törvény által előírt követelményeknek megfelelően folytatta le az eljárást a városi kórház működtetése kiírt pályázata során. A döntés egyértelműen kimondja, hogy az önkormányzat eljárásával nem sértette meg a közbeszerzési törvényt.

A HospInvest szerint az egri Markhot Ferenc kórház üzemeltetésére kiírt pályázatnál is minden jogszerű volt.

Olvasóink írták

  • 2. lierinvest 2008. szeptember 23. 16:24
    „Teljesen igaz "Rade". Ez a cég azt a kommunikációs stratégiát alkalmazza, hogy "nyíltan és őszintén" hazudik. Ezzel kelt ugyan némi bizonytalanságot, de az igazság csaknem mindig kiderül. Persze a nagy dérrel-dúrral tett bejelentések hagynak nyomot, miközben a cáfolatok kevésbé.
    Ez a pofátlanul gátlástalan kommunikációs technika a politikából jól ismert.”
  • 1. rade 2008. szeptember 22. 19:34
    „Hosplnvest elnöke nem mond igazat hazudik és szelektív az emlékezete, amikor azt állítja ,hogy a bíróság mindenben igazat adott nekik. Jó lenne fellapozni azokat az eseményeket amelyben igazuk volt, nem tudnak ilyent felmutatni. Jó volna egyszer már igazat mondana a HospInvest képviselője.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konzervként tépték fel az autókat Tiszaújvárosban

Az oldalajtók kifeszítésével raboltak ki több autót is hétfőn virradóra a Borsod megyei… Tovább olvasom