Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

A biztonság kedvéért újra körülkordonozták a Parlamentet

Külföldi delegációk programjai miatt a Köztársasági Őrezred csütörtökön reggel újra kordonnal vette körül a Parlament épületét. A kordonozást biztonsági okból rendelte el az őrezred megbízott parancsnoka.
A kordon a Parlament közvetlen környezetét, az előtte lévő parkolót, a Kossuth szobor, a Rákóczi szobor és a Károlyi szobor körül lévő zöldterületet zárja körül - tájékoztatott a Köztársaság Őrezred. A Parlamentbe kínai hivatalos delegáció érkezik és több demonstrációt jelentettek be a környékre.

A Parlament körül még 2006 után felállított kordont többször lebontották, kisebb, illetve nagyobb területre terjesztették ki. Az utóbbi időben már nem volt szükség a biztonsági zárásra. A mostani zárás a hivatalos tájékoztatás szerint addig áll fenn, amíg szükséges, de legkésőbb pénteken este tíz óráig lebontják a kerítést.

A hivatalos indoklás szerint csütörtökön és pénteken több kiemelten védett, illetőleg védett külföldi delegáció hivatalos programjának helyszíne lesz az Országház, és a hozzá tartozó területek. Az eredeti biztonsági intézkedések kiegészítéseként ezért állították fel a kordont. A legkiemeltebb esemény a kínai delegáció parlamenti látogatása, melynek idejére ellenérzelmű demonstrációk megrendezését jelentették be különböző szervezetek a rendőrséghez.

A kínai delegációt egyébként Jia Qinglin a Kínai Népköztársaság Népi Politikai Tanácskozó Testülete Országos Állandó Bizottságának elnöke vezeti. A hivatalos program egyébként csütörtökön délelőtt fél 11-kor kezdődik a Parlamentben, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fogadja a kínai politikai vezetőt.

Olvasóink írták

 • 5. orgona 2008. május 14. 13:24
  „ötlet nem rossz!Csinaljuk meg!Csinaljuk meg!”
 • 4. matriné 2008. május 09. 07:47
  „Vajon miért nem épitenek egy "Berlini vagy egy Kinai falat" a Magyar országház köré? Sokkal tartósabb, s lehet hogy hosszú távon olcsóbb is lenne mint az állandó rendőri bohóckodás a semmirekellők védelmére akik már réág megérettek a feloszloatásra!”
 • 3. patronn 2008. május 08. 23:17
  „Ezt értem és elfogadom mert el kell sajnos. Az én problémám az az, hogy mit nyígnak bele senkik egy ázsiai ország belügyeibe. Miért nem ilyen határozottak a kurdok, baszkok, koszovóiak irányába? A baszkok nem érdemlik meg talán? Komolytalan bagázs.

  Így értettem a kérdésem.”
 • 2. ipiapacs 2008. május 08. 22:09
  „Szoktál nézni híradót ?Akkor azt is láttad , az olimpiai lánggal mi volt !
  Arról is tudsz,mi a politikai helyzetTibet és Kína között.
  Még annyit is tudsz,hogy M.országon sok kinai él.Tehát,ha ide jön a delegáció, tüntetések,ellentüntetések,sőt komolyabb dolgok is lehetnének.pl. merénylet. Erre gondolni se jó,de a biztonsági intézkedéseket meg kell tenni.”
 • 1. patronn 2008. május 08. 20:07
  „Árulja már el valaki, hogy mi közünk Tibethez?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázömlés miatt állnak a vonatok Gyománál

Ömlik a gáz egy vezetékből a Békés megyei Gyoma vasútállomása mellet, emiatt nem közlekednek a… Tovább olvasom