Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

A Bolyki Brothers és a Hot Jazz Band

Bolyki Brothers

A négy hivatásos muzsikus produkciója nem csak azért egyedülálló mert mind a négyen testvérek, hanem mert a jazz és a komolyzene területén is jelentős eredményeket értek el.
A testvérek több mint tíz éves pályafutásuk során zenekaraikkal (Erkel
Ferenc Kamara-zenekar, Budapesti Fesztiválzenekar) Európa összes országa mellett felléptek Hong Kong, Japán, Kanada, Kína valamint az Egyesült Államok legnagyobb koncerttermeiben. Mint acapella jazz-együttes az elmúlt években több mint száz koncertet adtak Európa szerte elnyerve közönségük és a kritikusok egyöntetű tetszését.
Műsorukban saját szerzeményeiket, és spirituálé-feldolgozásaikat adják elő. Stílusukat saját maguk alakítják az adott négy hangra. Előadásmódjukban egyszerre van jelen a jazz műfajához nélkülözhetetlen könnyedség és improvizáció, valamint - a klasszikus zenével való kapcsolatuk miatt - a precizitás és érzékenység. Koncertjeiken a közönség énektudásuk mellett hangszeres felkészültségükről is megbizonyosodhat.

Hot Jazz Band

A Hot Jazz Band napjainkra az ország egyik legfoglalkoztatottabb professzionális zenekarává vált. Évi 240 fellépéssel, 8-10 külföldi meghívással dicsekedhet. Nyertese az 1994-es Salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztivál Országos Versenyének, és az ugyanez évben Le Havre-ban megrendezett Louis Armstrong Nemzetközi Jazz Versenynek. 1995-ben ismét megnyerték az országos versenyt, majd győztesei lettek Európa legnagyobb dixileand versenyének, a több mint ötven zenekart felsorakoztató Nemzetközi New Orleans Jazz Versenynek Saint Raphaelben.
A Magyar Rádió zenei szakértőkből álló kuratóriuma 1996-ban az év jazz együttesének választotta a Hot Jazz Bandet, melyért '97 áprilisában vehették át az eMeRTon díjat. 1997 júliusában 16 zenekarközül lettek győztesei a Megéve Nemzetközi Jazzversenynek. Az együttes magában foglalja az ország egyetlen banjo zenekarát. Vendégművészei: Szekeres Adrien eMeRTon-díjas énekes, Bényei Tibor tubamuvész, és Bóbis László, '91 és '94 sztepptánc világbajnoka.
A Hot Jazz Band óriási urt tölt be a magyar zenei palettán, ugyanis repertoárján olyan ismert örökzöldek szerepelnek, melyeket élő zenekartól nálunk nem hallhatunk.

Vissza a Győri Nyár programjaihoz >> 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több megértés, kevesebb gyűlölet

Érdekes és izgalmas életútjáról vallott Paul Lendvai, a világszerte ismert külpolitikai újságíró… Tovább olvasom