Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A bőnyi rendőrgyilkoshoz köthető orosz portál újságíróját egy jobbikos politikussal fotózták le

A Népszava egy titokban készült fotóval egyértelműen leleplezte a Jobbik országgyűlési képviselőjét, amint a rendőrgyilkos által szervezett katonai kiképzőtábor egyik parancsnokával tárgyal - írta csütörtökön a Ripost.
A szélsőséges félkatonai mozgalmak körében jól ismert Sz. Gábor a Népszava információ szerint a nyilas-hungarista fegyveres mozgalmak egyik legfontosabb személyisége, szélsőséges rendezvények fontos szervezője. Köztük elsősorban a rendőrgyilkosságot elkövető Győrkös Istvánnal szervezett katonai kiképzőtáborokat. Ezeken a Népszava szerint az orosz titkosszolgálat emberei is rendszeresen részt vettek, nem kis részben ők irányították ezeket - olvasható a Ripost cikkében.  

A portál felidézi: a jobbikos politikus Gyöngyösi Márton egy parlamenti indítványában listázni akarta azokat a zsidó származású  magyar állampolgárokat, akik politikai szerepet játszanak a magyar Országgyűlésben illetve a kormányban.  

Gyöngyösi a Népszavában megjelent cikkről az Indexnek azt  mondta, a laptól őt meg sem keresték, szerinte a baloldali napilapban megjelentek alapján teljesen egyértelmű, hogy ez a Fidesz bosszúja, titkosszolgálati eszközök felhasználásával a szintén titkosszolgálati vonatkozású Pharaon-ügy miatt, amit a Jobbik és személyesen ő is hetek óta a kormány szemére vet.   

Gyöngyösi Márton az Indexnek elmondta: a Népszava fotóján szereplő, Sz. Gáborként megjelölt férfit "Szalai Gábornak hívják, és a Hídfő.ru újságírójaként mutatkozott be nekem". Szalai  jelentkezett be a Jobbik első számú külpolitikusának számító Gyöngyösinél egy beszélgetésre körülbelül egy évvel ezelőtt, a  politikus pedig leült vele beszélgetni, amit azzal magyarázott,  hogy ő minden újságírói megkeresésre nyitott.  

Arra a kérdésre, hogy tisztában volt-e Hídfő orosz titkosszolgálati hátterével, Gyöngyösi az Indexnek azt mondta, ez egy "közkeletű információ", "ezt tudja mindenki, aki olvassa a  Hídfővel kapcsolatos feltételezéseket", és egy ".ru-ra végződő oldalnál amúgy is tudni, hová kötődik". Gyöngyösi szerint azonban  az nem az ő hivatása, hogy eldöntse, mindez igaz-e vagy sem.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A parlagfű pollenkoncentrációja országszerte minimálisra csökkent

Több mint 76 millió forint növényvédelmi bírságot szabtak ki idén. Tovább olvasom