Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

A budai várnegyed felújítását sürgeti az államfő

A budai várnegyed felújítását sürgette csütörtökön Schmitt Pál köztársasági elnök a főváros I. kerületének képviselő-testületével folytatott megbeszélésen a Sándor-palotában.
Az államfő saját segítségét is felajánlotta az önkormányzati képviselőknek ezen cél eléréséhez, és azt tanácsolta, próbáljanak a jelenleginél is többet tenni a várnegyed leromlott állagú ingatlanjainak, illetve infrastruktúrájának rendbetételéért. Schmitt Pál megengedhetetlennek nevezte, hogy még hatvan évvel a második világháború vége után is több romos épület található Budapestnek ezen a részén, ahol valamennyi Magyarországra látogató turista megfordul.

Kiemelte: a budai Vár a legvonzóbb magyar idegenforgalmi látványosságok közé tartozik, így nagymértékben hozzájárul az ország gazdasági céljainak eléréséhez is, amiért a terület megérdemelné, hogy a látogatók arányának megfelelően részesedjen a turisztikai fejlesztési forrásokból.

Nagy Gábor Tamás, a kerület fideszes polgármestere a megbeszélésen arról tájékoztatta a köztársasági elnököt, hogy a kormánnyal folytatott legutóbbi egyeztetések alapján legkorábban a jövő évtől kezdődhet a budai várnegyed régi fényének visszaállítása. A városrész vezetője emellett arról is szólt, hogy a kerület takarékosan és hatékonyan gazdálkodott az elmúlt években, így a kötelezően előírt feladatai mellett több fejlesztésre, illetve műemlékek felújítására is jutott pénz.

A megbeszélésen a kerület ellenzéki képviselői is részt vettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alföldi Róbert írásbeli figyelmeztetést kapott

Írásbeli figyelmeztetést kapott Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház vezérigazgatója pénteken a nemzeti erőforrás minisztertől. Tovább olvasom