Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

A családjához kerülhet a Blaha Lujza téren késelő fiú

A Hargita megyei gyermekjogvédelmi igazgatóság támogatja, hogy a Magyarországról hazaküldött - a sajtó által Krisztiánnak keresztelt - Gábor István visszakerüljön családjához.
A budapesti Blaha Lujza téri késelésérő elhíresült 12 éves fiút nemrég egy csíkszeredai gyermekvédelmi intézetben helyezték el, miután Romániába szállítása után egy nappal megszökött nevelőitől. Itt testőr figyeli minden lépését.

Az erdélyi napilap beszámolója szerint a Hargita Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság jelenleg testőrt biztosít István mellé, hiszen a központ dolgozóinak más gyermekekre is figyelniük kell.

"Nehezen viseli a bezártságot, de meggyőztük, hogy várnia kell még, amíg szabadon járhat-kelhet" - nyilatkozta a lapnak Elekes Zoltán. A megyei gyermekjogvédelmi igazgatóság vezetője hozzátéve: támogatják, hogy István visszakerüljön Gyergyószentmiklóson élő családjához, ez azonban bírósági döntéstől függ.

"Legjobb lenne, ha hazakerülne, hiszen szabad élethez van szokva, emiatt nem tarthatjuk sokáig őrizet alatt. Ő is, szülei is azt szeretnék, ha családjával élne, bár ott nem igazán megfelelőek a körülmények, hiszen szegény családról van szó" - magyarázta az igazgató. A bírósági tárgyalás során a gyermek véleményét is figyelembe veszik, mivel már betöltötte a tizedik életévét.

A gyermekvédelmi hatóság a napokban találkozót szervezett a fiú és szülei számára: a viszontlátás örömteli volt, a fiú végig édesanyja ölében ült. A 12 esztendő István még egyáltalán nem járt iskolába. Ezért a hatóságok egy alternatív iskoláztatási formát javasolnak az oktatására, melyet olyan gyermekek számára dolgozták ki, akik nem hétévesen, hanem 4-5 évvel idősebben kezdenék tanulmányaikat.

Olvasóink írták

 • 3. Kolompár Rómeó 2008. február 06. 07:23
  „Szerintem is a szerető családban van a legjobb helyen, ahol a jelenlegi viselkedéséhez vezető mintákat látta.

  Valakinek a 7-es alá kellett volna löknie ezt a görényt, ebből nem lesz már hasznos ember soha!”
 • 2. mancikóka 2008. február 05. 20:08
  „Jó lenne, ha azt a kis "csibészt" valaki végre helyre tenné!
  Nem tudom elképzelni, hogy a XXI. században nincs arra lehetőség, hogy megakadályozzák az ilyen jellegű szőkéseket. Nem hiszem, hogy Romániának olyan sok pénze lenne, hogy egy ember csak ezzel a fiúval foglalkozzon.
  Szerintem egy teljesen zárt intézetben lenne a helye.”
 • 1. bc 2008. február 05. 12:33
  „Mi az,hogy a szabad élethez van szokva?azt csinál,amit akar és nem zárják be,mert nincs hozzászokva?felháborító ez a hozzáállás!csukják be a p*csába,mit szórakoznak a tisztességes emberekkel?már régen be kellett volna csukni, egy zárt helyiségbe,aztán meg véletlenül elhagyni a kulcsot!pofátlan,buta,idióta világ ez!***”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádat emeltek a német illegális szemét ügyében

Vádat emelt a Kecskeméti Városi ügyészség a Németországból illegálisan Magyarországra szállított… Tovább olvasom