Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

A Digitális jólét programról Balatonfüreden

A Digitális jólét program azt célozza, hogy a magyar emberek a digitalizáció nyertesei legyenek - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerdán Balatonfüreden sajtótájékoztatón.
Kara Ákos kifejtette, a 2017 őszén indult program támogatásával 2018 végére a tervek szerint 1500 programpont létesül, összesen 5 milliárd forintból, helyszínenként mintegy 2 millió forintért.

Hozzátette: jelenleg 600 programpont működik országszerte.

Kiemelt célja a kormánynak, hogy a jövő évben 100 ezer idős ember szerezzen digitális tudást a programpontok révén - húzta alá Kara Ákos.

Kifejtette, a programhoz oktatási intézmények kapcsolódását is várják, többek között a győri Széchenyi István Egyetem jelezte csatlakozási szándékát.

Az államtitkár közölte: számos közösségi hely létezik Magyarországon, amelyek korábban is rendelkeztek infokommunikációs eszközökkel, ezek továbbfejlesztését is segíti a program. Vannak azonban olyan települések is, ahol korábban nem voltak ilyen helyek, és csak a program révén jöhetett létre programpont - tette hozzá.
Fromann Richárd, a Digitális Jólét Koordinációs Központ vezetője arról beszélt, hogy a digitális kompetenciák hiánya gátja lehet a gazdasági növekedésnek, ezért "sorskérdés" a fejlesztés ezen a területen.

Hozzátette, a pontok mindenki számára elérhető közösségi terek, amelyek interneteléréssel, infokommunikációs eszközökkel, a témában szakértőnek számító mentorokkal rendelkeznek. A pontokra, térítésmentes képzésekkel, azokat a polgárokat is várják, akik fejleszteni kívánják alapvető digitális kompetenciáikat, és többet szeretnének tudni a digitális világról.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a városi könyvtárban korábban kialakított programpont jó helyre került, hiszen az intézmény látogatottsága kiemelkedő, 40 ezer ember fordul itt meg évente.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az ellenzék megint Soros Györgyöt védi

Fidesz: az ellenzék megint Soros Györgyöt védi
"Azok akarnak nemzetbiztonsági kockázatról prédikálni, akik maguk veszélyeztetik Magyarország… Tovább olvasom