Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

A Dunántúlon akadozik a közlekedés a havazás miatt

Több tízcentiméternyi hó esett csütörtökre virradóra a Dunántúlon, az utak havasak, latyakosak; helyenként hóátfúvásokra és járhatatlan utakra is számítani kell; többfelé késnek a Volán-buszok illetve a vonatok.
Somogyban az utak havasak, latyakosak, fennakadás, járhatatlan út azonban nincs. A Kapos Volán több menetrend szerint közlekedő autóbusza elakadt, néhány településre nem tudtak bejutni, s néhány járat is kimaradt az éjszakai havazás miatt. Zalában 20-25 centiméternyi hó hullott éjszaka, helyenként hóátfúvások is vannak, ezért az utak szinte mindenütt havasak, és akad elzárt útvonal is. Megközelíthetetlen település nincs a megyében, de Söjtör és Tófej között hóátfúvások miatt járhatatlan az út. A Zala Volán tájékoztatása szerint a autóbuszok több települést nem tudtak megközelíteni, két busz árokba csúszott. Vas megyében 15-20 centiméternyi friss hó hullott, az erős szél miatt helyenként hóátfúvásokra is lehet számítani.

A főutak burkolata hókásás, illetve havas, a mellékutak havasak, járhatatlan út, elzárt település nincs a megyében. A hóátfúvások miatt járhatatlanná vált a Jánosháza-Karakó, az Izsákfa-Nemeskocs, valamint a Mersevát-Kemeneszentmárton közötti út. Nehezen járhatóak a mellékutak Győr-Moson-Sopron megyében. A főútvonalak megtisztításának már nekiláttak, de a mellékutaknak csak téli felszereléssel javasolt nekiindulni. A Kisalföld Volán buszai pár perces késésekkel közlekednek. Teljes az útzár a 86-os főúton a Kapuvárhoz közeli Miklósmajornál egy baleset miatt.

A Dél-Alföldön az éjszakai havazást követően ugyan síkosak, nedvesek az utak, de járhatatlan szakaszok nincsenek. Baranyában egyes útszakaszok nehezen járhatók a hóátfúvások miatt; az éjjel 20-25 centi hó esett a megyében. Tolna megyében három kamion csúszott árokba reggel. Budapesten több mint 6 centiméternyi hó esett szerda este óta; az éjszaka folyamán 89 munkagép végezte az utak takarítását. Minden vonat közlekedik, de több helyen késésre kell számítaniuk a közlekedőknek. Csütörtökön folytatódik a túlnyomóan borult idő, csak helyenként vékonyodhat el a felhőzet, többfelé lehet csapadékra számítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: a megszorítások ideje lejárt

Orbán Viktor szerint a megszorítások ideje lejárt, a jövő kulcsa a gazdasági növekedés beindítása… Tovább olvasom