Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

A fő szempont a gazdaságosság

Folytatás az 1. oldalról.

Bírósági ülnököket is választottak, majd a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság soproni kirendeltségének vezetője tartott beszámolót. Kiderült, a szirénák javításra szorulnak és rossz állapotban vannak az óvóhelyek is.

Két órára zárva

Több mint két órán keresztül tárgyaltak zárt ajtók mögött a képviselők a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. alapszabályának módosításáról. Kiszivárgott hírek szerint kemény csata dúlt a városháza nagytermében, ám végül a többség igent mondott az igazgatóság visszahívására – azaz megszüntetésére. A közgyqlés döntésének értelmében dr. Komornoki László vezérigazgató 620 ezer forintos bruttó havi fizetéssel 2011. december 31-ig kapott megbízást a társaság irányítására.

Üzleti tervek délutánja

Sopron gazdasági és közhasznú társaságainak idei üzleti terveit nyílt ülésen vette górcső alá a testület – de legalább olyan alaposan, már ami a ráfordított időt illeti. A képviselők kérdéseket tettek fel a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft., a Sopron Holding, a Pro Kultúra Kht. vezetőinek. Kérdés és hozzászólás nélkül fogadták el a GyIK és a szociális foglalkoztató üzleti tervét. Elidőztek közben újra az apartmanházzal kapcsolatos problémáknál, szóba került a mélygarázs, s nemegyszer a személyeskedésig fajult a vita. Kedves színfolt volt a számok, vádak és válaszok özönében, amikor a szocialista és szabad demokrata frakció kezdeményezésére a polgármester bemutatta Darvasi Ilonát, a Petőfi Színház igazgatóját, aki először vett részt közgyqlésen.

GyIK: összevonva

„ A beolvadás indoka a nagyobb szervezeti egységből adódó gazdasági előnyök kiaknázása és a hasonló profil” – ez az indoklás áll a Gyermek- és Ifjúsági Központnak a Pro Kultúra Kht.-be való beolvasztásáról szóló előterjesztésben. Az ellenzék kifogásolta, hogy az összevonásnak semmilyen üzleti, munkaügyi, szakmai következménye nem szerepel az anyagban, dr. Simon István alpolgármester ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy eddig is szoros együttmqködési kötelezettségben volt a két társaság, feladataik között átfedés van. Dr. Fodor Tamás polgármester olyan íveket mutatott, amelyen több mint ötszázan aláírásukkal kérték, ne szüntessék meg és ne zárják be a GyIK-ot. A polgármester Rozsonits Tamás igazgatón kérte számon az aláírásgyqjtést, a válaszból azonban kiderült, nem az intézmény kezdeményezte a tiltakozásnak ezt a formáját. A GyIK nem szqnik meg, beolvad a Pro Kultúrába – nyomatékosították a városvezetők. Az ellenzék kifogásolta, hogy nem előzi meg a döntést hatástanulmány, szakmai háttéranyag. Kiderült, létezik ilyen, s az MSZP frakciója több alkalommal kérte is, hogy hozzák nyilvánosságra azt. Végül e nélkül szavaztak a képviselők és a többség elfogadta a GyIK beolvadását a Pro Kultúra Kht.-be.
Este nyolckor a nyolcadik napirendnél tartott a testület...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért olyan sok az iskolai bukás?

Tovább olvasom