Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

A fény- és színterápia

Az orvostudomány ma már egyre inkább elismeri az alternatív gyógymódok szerepét. Erre kitűnő példa a mágnesterápia mellett a fény- és színterápia térhódítása.
A levegő és a víz mellett a fény is rendkívül fontos az emberi szervezet számára. Hiszen ha nincs fény – élet sincs. Gondoljunk csak a fotoszintézisre. Már a régi egyiptomi kultúrákban ismerték a fény gyógyító erejét, mindezt írásos és tárgyi leletek bizonyítják. „Gyógyító templomok"-ban papok segítették a gyógyulást. A modern orvostudomány újra felfedezte a fény jelentőségét.

A lézerfényt már régóta használják mint ismert és elismert gyógymódot, de rá kellett jönni, a lézerfény speciális tulajdonságai közül a polarizáció az, ami előidézi a sejtaktivitást, ösztönzi az anyagcserét. Jótékony hatása van szervezetünkre, hatására a szervezet önvédelmi rendszere fokozottan felerősödik, belső anyagcserénkre ösztönzőleg hat, összességében azt mondhatjuk: a fény segíti az emberi szervezetet, hogy az segítsen önmagán, hisz élő sejtjeinket öngyógyításra készteti.A fényterápiát újabb kutatásoknak köszönhetően már felerősíti és segíti, jótékony hatását kibővíti a színterápia. Segítségével egész testünkre ható pozitív folyamatok indulnak meg, így javul vérkeringésünk, anyagcserénk, hatására nemcsak testileg, de lelkileg is kiegyensúlyozottabbá válhatunk kúraszerű alkalmazásával.

Sokrétű hatását a gyógyászaton kívül a kozmetológiában is élvezhetjük. Egy modern kozmetika ritkán működhet fény- és színterápia nélkül. Alkalmazzák mindennemű bőrproblémára, hisz a bőr ápolásának minden fázisában hasznosítható. Így pattanásos (aknés) bőrre, herpeszre, kisebb sebek gyógyítására, ekcéma- és pikkelysömör-problémák kezelésére, műtéti hegek, égési sérülések és fekélyek hegmentes kezelésére. A fénykezelés javítja a bőr vérellátását, ezzel összefüggésben alkalmazható a cellulitisz (narancsbőr) eltüntetésében. Ránctalanításban, mely a bőrápolás legproblémásabb feladata, több szinten is megvalósul a fénykezelés áldásos hatása. Főleg a megelőzésben, de a már kialakult ráncok esetében is hatékonynak bizonyult.

Sz. E.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

további eredmények

REAC–Kaposvár 3–3, Lombard-Pápa–Vasas 1–2. Tovább olvasom