Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A Fidelitas a dohányzás ellen

Betiltaná a dohányzást a játszótereken a Fidelitas - erről beszélt kedden, budapesti sajtótájékoztatóján Kérdő Zsuzsa alelnök és Radnóti Ákos a szervezet győri elnöke.
A sajtótájékoztatót végighallgatta az SZDSZ XIII. kerületi elnöke, Szabadai Viktor is, aki a fidelitasos képviselőknek felajánlotta pártja már több helyen elfogadott tiltó javaslatát.

Önkormányzati rendeletekkel, esetleg törvényekkel szeretné szabályozni a Fidelitas a játszótéri dohányzást - mondta kedden egy fővárosi játszótéren Radnóti Ákos, a szervezet győri elnöke. A tiltást táblákkal jeleznék, és a megszegőit szankcionálnák is - tette hozzá Radnóti. Kérdő Zsuzsa, a Fidelitas alelnöke elmondta: egy programtervezetet fognak kidolgozni, amelyet eljuttatnak az önkormányzatokhoz és képviselőiket arra kérik, hogy terjesszék a testületek elé a tilalomról szóló javaslatot.

A Fidelitas képviselőinak sajtótájékoztatója után a sajtótájékoztatót végighallgató SZDSZ-es Szabadai Viktor azonnal az újságírók elé lépett és elmondta, hogy a Fővárosi Közgyűlés már január végén bevezette a dohányzási tilalmat 45 budapesti játszótéren. Szabadai hozzátette: a már több helyen elfogadott SZDSZ-es beadványokat szívesen átadják a Fidelitasnak, azokban csak a városneveket kell átírni és már használhatók is.

Olvasóink írták

 • 7. rozator 2009. április 07. 22:42
  „A játszótereken tilos a dohányzás ma is! (ha jól tudom!) A fidelitas meg szívjon le!”
 • 6. waterbear 2009. április 07. 18:08
  „Flexi, ez még nem is a legrosszabb, milyen távolságot kell tartani a játszóterektől, buszmegállóktól a 0,1, a 0,4, a 0,8 mg nikotin tartalmú cigaretták esetében és mennyit a szivar vagy pipa esetében?
  Vajon államellenes bűncselekmény lesz e, cigarettának látszó rágógumival utazni a közlekedési eszközökön?

  Bandika10 Igazad van, de ugye abban is egyetértünk, hogy értelmes ember pl Szegeden nem viszi a gyermekét a Belvárosi híd hídfőjéhez a játszótérre, hacsak nem akarja rászoktatni a szmogra, mert azt a játszóteret egy-két igen forgalmas út, meg némi parkoló öleli körül, és az ott tartózkodás 1-2 órája felér akár egy doboz cigi elszívásával is a gyermek részéről.

  Csak megjegyzem, egy egész cigaretta füstjénél 6000(!) x károsabb a kipufogó füst amit az autók, és a "korszerű" buszok kibocsátanak 30-al tötyögve fel a hídra.”
 • 5. flexsnake 2009. április 07. 15:50
  „De értelmes embernek feltűnik és mégis , zsírkrétával fogják felrajzolni hogy hol a játszótér határa vagy filctollal?
  Meddig tart egy buszmegálló? Ez kampánykérdés ezért szar.”
 • 4. Bandika10 2009. április 07. 15:25
  „Ez szerintem alap lenne, hogy a játszótereken ne lehessen dohányozni! Ki szereti, ha a gyereke más cigarettájának a füstjében játszik? Sok "értelmes felnőttnek" fel sem tűnik, hogy oda füstül a gyerekek orra alá. Számomra megdöbbentő és primitív.”
 • 3. flexsnake 2009. április 07. 14:18
  „Attól még ugyanúgy dohányoznak a gyerekek. A minap egy 10 év körüli nyomta a rudat a szájába, már rá se szóltam hiszen mi közöm van hozzá....
  A fidelitász nem akarja betiltani a kátyúkat és a kutyaszart? Esetleg az autókat is betilthatná.
  A kutyaszaratást sem tudják megállítani, a dohányzást hogyan akarják? A közteres mellett sétál el a kutyás szájkosár meg nincs az eben de nem bünteti, sétál és vigyáz a kurva virágokra. Nehogy elszaladjanak. Nyújtsa fel a kezét az aki az utóbbi egy évben látott közterületfelügyelőt! Olyan mint a yeti. Beszélnek róla de jó ha lábnyomot találunk tőle...”
 • 2. waterbear 2009. április 07. 13:14
  „Én meg a Fidelitast tiltanám be ha ebben a helyzetben ez a legjobb ötletük:-)))))”
 • 1. pille 2009. április 07. 13:13
  „Mit kell ezen betiltani? Az emberek agyában kellene rendet tenni, hiszen aki normálisan gondolkodik, nem gyújt rá ezeken a helyeken. A többiek meg úgy is lesz@ják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benyújtották a konstruktív bizalmatlansági indítványt

Kedden reggel benyújtották az Országgyűlésnek a szocialista képviselők a konstruktív bizalmatlansági… Tovább olvasom