Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A Fidesz elindította minden idők legdurvább kampányát?

Nyakó István szerint már elindította a Fidesz minden idők legdurvább kampányát; az MSZP szóvivője így reagált Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője MTI-nek adott szombati interjújára, amelyben az szerepel, hogy az ellenzéki párt szocialista részről minden idők legdurvább kampányával számol.
Nyakó István úgy vélekedett, hogy a Fidesz nem készül a durva kampányra, hanem azt csinálja; "legyen bármi ára Orbán Viktor hatalmi törekvéseinek: felgyújtott MTV-székház, összetört autók vagy egymás ellen uszított barátok".

Orbán Viktornak és akarnokságának köszönhetően egyre jobban látni és érezni az erőszakot - közölte a szocialista politikus, hozzátéve: azzal, hogy zöld utat kapott az erőszak, a fideszes képviselők azt gondolják, bármit megtehetnek.

Kiemelte: ha volt párt, amely állandó kampányterepnek tekintette Magyarországot, akkor az éppen a Fidesz volt.

A fideszes képviselők már bemutatták a tervezett kormányzás teljes eszköztárát a korrupciótól a pökhendiségig, a durva erőszakig - fogalmazott Nyakó István. A szóvivő hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban látni lehetett azt is, miként működik az önkormányzatokat megcsapoló fideszes pénzszivattyú.

A szocialista politikus szavai szerint most abból is ízelítőt kaphatott mindenki, hogy miként bánik a Fidesz a szavazókkal, "ököllel és pisztollyal megy nekik", miközben a párt vezérkara megint csak hallgat. A hallgatásnak Nyakó István szerint az az oka, hogy "elindultak a szüreti mulatságok" Orbán Viktor tokajhegyaljai birtokain.

A Fidesz megnyitotta a kampányt, és a nyitány üzenete kristálytiszta: "ha nem vagy velünk, nem azt csinálod, amit mondunk, ütni és lőni fogunk téged" - tette hozzá a szocialista politikus, aki szerint Magyarország elkezdhet félni.

Hozzátette: ha Orbánékon múlott volna, akkor egy nyugodt perce nem lett volna az országnak, csak azért, mert 2006-ban sem szerezhették vissza az áhított hatalmat.

Nyakó István szerint a hírek magukért beszélnek, ezek úgy szóltak, hogy "Többször is megütött egy nyugdíjast a dévaványai Kék teve nevű vendéglő mosdójában a helyi fideszes önkormányzati képviselő" vagy "Gázpisztollyal lőtt támadójára egy fideszes önkormányzati képviselő Esztergomban". Az elmúlt időszakban szinte nem volt olyan nap, amikor a Fidesz ne fújt volna harci riadót - fogalmazott a szocialista képviselő, aki szerint az ellenzéki párt "csatateret csinált" Magyarországból. Ez így volt akkor is, amikor együttműködésre, közös munkára lett volna szüksége az országnak - tette hozzá.

"Vagy nyílt, durva, vagy sunyi, mellébeszélő kampányt folytattak, amikor 2006-ban a szélsőségesek felgyújtották Budapestet, és amikor roma honfitársaink ellen indított háborút az egyre jobban megerősödő szélsőjobboldal" - fogalmazott az MSZP szóvivője. Szerinte a Fidesz az együttműködés helyett a durva támadást választotta akkor is, amikor kitört a gazdasági válság; azt soha nem mondták el, milyen megoldásaik vannak, ehelyett "éjjel-nappal a kormányt támadták".

A Jobbik bevallása szerint "több mint félezer fideszes internacionalista" harcol soraikban; ezeknek a légióknak Demeter Ervin és Cser-Palkovics András Fidesz-Jobbik közös képviselők az élharcosai - mondta végül Nyakó István, aki úgy fogalmazott: "erre varrjon gombot Szijjártó Péter".

Szijjártó Péter az MTI-nek adott interjújában azt mondta a Jobbikkal kapcsolatban, hogy a szocialisták kreáltak maguknak egy ellenfelet, amellyel most a második helyért küzdenek. Hozzátette: pénzügyileg is meglehetősen nehéz a semmiből létrehozni és fenntartani egy pártot, és mivel a Fidesztől biztosan nem érkezett pénz a Jobbikhoz, marad a kizárásos alapon való kalkulálás.

Olvasóink írták

84 hozzászólás
 • 84. KovácsPistike 2009. október 04. 18:34
  „79. hozzászólás Csirén 2009.10.04. 13:30
  Emlékezetkiesésre szedjen Cavingtont! :-)”
 • 83. TrombiFrédi 2009. október 04. 16:19
  „Csirén! Nem tán jobban élsz, mint 2002 előtt???:)Ha igen akkor nem BKV-s, vagy MÁV-os középkáder voltál/vagy???:)”
 • 82. achilleus 2009. október 04. 14:24
  „79. hozzászólás Csirén 2009.10.04. 13:30
  Attól tartok itt komoly problémák vannak az emlékezőtehetséggel. Csirén, forduljon orvoshoz, Ön nagyon súlyos problémákkal küzd! Vagy csak hazudik??? Egy mszp-s parazita?? Hasonélvező??? Ez is lehet, mert, ha csak egyszerűen együgyű, szellemileg leépült lenne, akkor nem írkálná ugyanazokat a hazugságokat ide. Csirén!!! Még egy kísérlet: Nem gondolja, hogy az a fizetés és nyugdíjemelés (MERT VOLT!!!!), volt arányban az ország teljesítőképességével? Ami pedig utána jött, az nem?? Maga támogatja a mostani "válságkezelést", vajon miért van erre szükség? (Ha az a válasz azzal kezdődik, hogy Orbán, már mehet is az elmegyógyintézetbe!)”
 • 81. KovácsPistike 2009. október 04. 13:49
  „mszp=szdsz=mdf=jobbik”
 • 80. KovácsPistike 2009. október 04. 13:48
  „Sólyom László igazságánál maradok:
  "Csak egy előre hozott parlamenti választás adhat esélyt arra, hogy egy stabil, széles körű felhatalmazással rendelkező kormány állhasson fel "
  szdsz=mszp
  mszp=jobbik
  szdsz=jobbik
  Egyik kutyaütőbb, mint a másik!

  Kisebb parlamentet, kevesebb képviselőt, kevesebb pénzt a pártoknak!
  Demokrácia=demokraták+erkölcs”
 • 79. trainman 2009. október 04. 13:47
  „79. hozzászólás Csirén 2009.10.04. 13:30

  Te ilyen kis félős vagy? Ne féljél már annyira!
  Amúgy melyik országban élsz? Nem vetted észre, hogy mi történt az elmúlt 7 évben? A baloldalinak nevezett párt vezetői szétlopták az országot, és belevezették az országot egy gazdasági, és morális válságba.
  Tőlük nem félsz?”
 • 78. Csirén 2009. október 04. 13:30
  „...és milyen igaz. Félek..... visszajön a 98-2002 közötti időszak, amikor mi csak a demagógiát kaptuk bérmelésként, nyugdíj, vagy családipótlékemelést nem, de Ők a Széchenyi tervből, és a többiből óriásit kaszáltak. Elég emlékezni Szegedre. Kis csoportban leképeződött a nagy.....”
 • 77. TrombiFrédi 2009. október 04. 13:21
  „De ismerős ez a lemez a nyakló nélküli Nyakó fröcsögés!:)”
 • 76. achilleus 2009. október 04. 13:10
  „76. hozzászólás Örvájn 2009.10.04. 13:01
  A Magyar Hírlap nem sumákol: Munkatársának "rabosítása" kapcsán megjegyzik:
  "Szomorú és felháborító ez az egész. Kezdődött Bencsik András meghurcolásával, folytatódott a HVG újságírójával, most velünk szórakoznak. De máris megígérhetjük, hogy a kormányváltás után szívesen segédkezünk - akár fényképpel is - a szocialista politikusok tömeges rabosításában, ha igény mutatkozik rá."”
 • 75. Örvájn 2009. október 04. 13:01
  „74. hozzászólás achilleus 2009. 10. 04. 11:12
  Naponta olvasható napilap(ok) -országosak- amelyek jobboldal felkent papjaként hirdetik azt az álláspontot és véleményt ami az adott szekértáborhoz tartozik. Ezzel nincs is gond ha egyértelműen nyíltan kiviláglik az értékrend lásd fejléc: polgári napilap. Elektronikus média esetében is szívesen megnézem a jobboldali csatornákat, de legalább ugyanannyi időt eltöltök a baloldal adóin is, mert úgy érzem így jobban gazdagabban tudok tájékozódni. Igazán az a bosszantó ha függetlenség látszatával, - azt hangoztatva nap mint nap kisebb-nagyobb módon egy irányba próbálnak befolyásolni. Lásd a Tiszavirág életűnek ép nem mondható Nap-kelte!”
 • 74. dondongó 2009. október 04. 12:09
  „Nyakó vagy 15 milkó költségtérítést nyalt fel, ez a realitás.”
 • 73. achilleus 2009. október 04. 11:12
  „72. hozzászólás Örvájn 2009.10.04. 10:37
  Szerepel a hír az alábbi címen:
  "Orbán Viktor a Fidesz miniszterelnök-jelöltje"
  Ennek is lehetett volna persze azt a címet adni, hogy "Az MSZP minden idők legaljasabb kampányára készül?"
  De nem, valóban a Nyakói válasz kapta ezt a címet. Most kommentáljam, hogy ez mennyire mutatja a DM-szemléző politikai orientációját? Remélem a laptulajdonos előbb-utóbb ráébred, hogy ez esetleg nem tartható. Mint hallom a Népszabadság tulajdonosa is felvetette, hogy nagyobb beleszólást igényel a lap profiljába, nyilván azért, mert nem valami jók a gazdasági adatok, namegugye jönnek a választások. És mi a DM egy Népszabadsághoz képest?”
 • 72. PerryMason 2009. október 04. 10:53
  „72 Örváln egyetértek! + Mit akar egy olyan párt, amelynek az elnöke MSZMP-tag volt?! Hülye internacionálés banda! pfújj!”
 • 71. Örvájn 2009. október 04. 10:37
  „Érdekes, hogy az MSZP válasza szolgáltat hír alapot, ráadásul ilyen címmel. Nyakó úr mondataira csak annyit, lejárató kampányt nem az ellenzék folytat, nincs olyan hét, hogy ne kerüljön napvilágra a tocsik ügy ,,kaliberű" botrány a kormányzat körül. Az ellenzék csak álldogál és ütögeti le a labdákat (némelyik felrepüléséhez némi köze van, de ez a dolga) . Kívül állóként gondolom a kormányzás feladataira való készülés, tölti ki a legtöbb időt a Szentkirályi utcában. Szíjártó úr által felvázolt baljós aggodalom sajnos nem alaptalan gondoljunk csak 2002 évi MSZP kampányra (köteles kampány és társaik), v. 2006 évben kormányzati felelősséget mélyen megalázó hazudozásra, választók félrevezetésére a hatalomban maradásért. Sajnos jogos az félelem a ,,baloldali blokk" mindenre képes, ha sarokba van szorítva. Valóban nagyon nyers vad támadásoktól lesz hangos a sajtó, ahol nem hossztávú szempontok vezetik a kampányvezetőket, hanem a pillanatnyi népszerűségi adatok.”
 • 70. achilleus 2009. október 04. 10:31
  „Nyakói levélzápor a "terrorista" fideszre (nyárközepi anzix a gyűlöletmentesség jegyében):
  http://vastagbor.blog.hu/2009/07/30/nyako_pisti”
 • 69. achilleus 2009. október 04. 10:29
  „Ilyen Nyakó szavazótárbora: 99%-os Nyakó győzelem az ország LEGSZEGÉNYEBB és leginkább KISEBBSÉGI településén. Ne csodálkozzatok, ha ilyen Magyarországgal akarnak nyerni. Mindenesetre tettek érte bőven, hogy az ország ehhez hasonló legyen: http://vastagbor.blog.hu/2009/08/07/nyako_csenyeten”
 • 68. achilleus 2009. október 04. 10:22
  „"A kampányok általánosan érvényes szsabályairól akkor beszélt, amikor felmerült, hogy a romák voksai is sokszor döntőek lehetnek. Jelezte: ,,Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki."" - Nyakó Nagyváradon. - ez a kijelentés különös értelmet hordoz, a romák elleni merényletek ügyében tanúsított melléfogások fényében!!!!! http://www.erdon.ro/hirek/romania/cikk/oszinte-mszp-s-politikusok-nagyvaradon/cn/news-20080912-03493024”
 • 67. achilleus 2009. október 04. 10:17
  „Számos kampánytrükköt is ismertetett, kifejtve például: ,,ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni." - Nyakó Nagyváradon. - http://www.erdon.ro/hirek/romania/cikk/oszinte-mszp-s-politikusok-nagyvaradon/cn/news-20080912-03493024”
 • 66. trainman 2009. október 04. 09:53
  „Volt egyszer, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon hülye, és nagyon rosszindulatú ember, úgy hívták, hogy Nyakó Pista!
  Ez az ember ráadásul még telhetetlen is volt, a költségtérítést az utolsó fillérig felvette a kedves nejével együtt, és nem szégyellte ám magát!
  Nem, mert elhitte magáról, hogy neki és párttársainak mindent szabad, és hatalmuk megtartása érdekében minden trükköt bevetettek, amit csak be tudtak vetni.
  Hazudtak, loptak, csaltak, és közben szegény embereket hülyítették minden csatornán, ellenfeleiket olyanokkal vádolva, amit éppen ők követtek el, de az emberek egyszer csak felébredtek, és jól picsán rúgták egy erőteljes mozdulattal Nyakó elvtársékat, akik repültek csak repültek, egészen a börtön kapujáig, ahol már várta őket a főfoglár, aki igen szigorú ember hírében állott!
  Vitte is be őket a dutyiba, és jól bezárta őket, a kulcsot pedig jó messzire dobta!
  Nyakó elvtárs és bandája azóta ott csücsülnek, és ábrándozva gondolnak a régi szép időkre!
  "Hej! Amikor még mi mondtuk meg az embereknek, mi a demokrácia! "

  Szép mese? Lehet, valóság lesz belőle!”
 • 65. achilleus 2009. október 04. 09:35
  „Sajnos egyesek színvonala olyan magas itt, hogy még egy Nyakó-féle szellemi toprongy is kastélyt tud rá építeni.
  De nézzük csak mi változott 2002 óta: háromszorosára nőtt az államadósság, egy főre jut körülbelül 2 millió forint, az éppen aktuális (rohamosan csökkenő) GDP 80%-át teszi ki (2002-ben 52% volt), elkótyavetyélték a maradék vagyon döntő többségét, a lakossági megtakarítások messze alacsonyabb szintűek, mint a lakossági adósságok, az EU-s támogatások döntő többségét nem tudták lehívni, amit lehívtak annak hasznosulása kétséges, nőtt a munkanélküliségi ráta 5%-ról, 10%-ra, a romaintegráció néhány főnök integrálását jelentette, 15%-ot tesz ki az állítólagos szélsőjobb, 2002-ben a hasonlónak vélt miép kiesett a parlamentből. Romokban az egészségügy, a közigazgatás, a rendvédelem. Folytassam? Ezekkel el kellene számolni elvtársak!”
84 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gödöllőn gyújtották meg a béke lángjait

Gödöllőn, a Városháza előtt békejelet formázó fáklyások gyújtották meg a béke lángjait október 2-án,… Tovább olvasom