Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

A Fidesz garantálja a nyugalmat ünnepi nagygyűlésén

Október 23-a a szabadság és demokrácia jelképe, ennek megfelelően a Fidesz békés, nyugodt, méltóságteljes megemlékezésre készül központi ünnepségén - mondta szombaton Nyitrai Zsolt, a párt operatív igazgatója.
A rendezvény idején biztonsági cég és több száz, sárga mellényes, időkódos kamerával ellátott önkéntes ügyel a rendre. A rendezvény nyugalmát garantálják - jelentette ki Nyitrai Zsolt.

A Fidesz központi ünnepsége az Astoriánál lesz, ahová több tízezer embert várnak. A délután háromkor kezdődő megemlékezésen felszólal Wittner Mária országgyűlési képviselő, 1956-os elítélt, Tarlós István, a népszavazás kampányvezetője, Tőkés László református püspök, végül Orbán Viktor pártelnök. A beszédek és a kulturális műsor után a tömeg elvonul a Terror Házához, ahol a megemlékezés gyertyáit fogják elhelyezni.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: ők a rendezvény nyugalmát tudják garantálni, a környezetükben történő események felügyelete a hatóságok feladata. A rendőrséggel folyamatosan tartják a kapcsolatot, a helyszínt együtt bejárták. Ők is kaptak tájékoztatást arról, hogy lehetséges rendzavarás, aminek elhárítása a rendőrök dolga - tette hozzá.

Szilvásy György, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter a napokban a 23-ai rendezvények egyik legkockázatosabbjának nevezte a Fidesz nagygyűlését, mert a tömeg átvonulása a Terror Házához - a miniszter megfogalmazása szerint - magában rejti a "ráépüléses megzavarás" veszélyét. A Független Hírügynökség kérdésére Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a rendőrség nem jelzett nekik ilyen kockázatot. Szilvásy György nyilatkozatát politikai véleménynek tekinti a Fidesz-képviselő. Emlékeztetett arra, hogy tavaly november 4-én ugyanezt az utat - fordítva - már bejárták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A többség szerint jó kezdeményezés a ''tisztasági csomag''

Az emberek többsége fontosnak és jó kezdeményezésnek tartja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök… Tovább olvasom