Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A Fidesz lépéseket sürget egy sikeresebb olimpiáért

A Fidesz szerint kiszámítható finanszírozásra, a sportegészségügyi háttér rendezésére, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság bizonyos döntési jogainak visszaállítására is szükség van ahhoz, hogy a következő olimpián jobban szerepeljenek a magyar sportolók.
Bánki Erik, országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy legkésőbb október végéig benyújtják majd azt az olimpiai törvényjavaslatukat is, ami a 2012-es olimpia felkészülést igyekszik segíteni.

Az ellenzéki politikus bírálta a kormányt azért, mert 2002 óta felére csökkent a sportra fordított állami támogatás mértéke, megszüntették a sportminisztériumot, így a területet szakállamtitkári szinten felügyelik. Bánki Erik szerint, annak amit a Gyurcsány kormány tett sportügyekben 2002 óta elégtelen az értékelése.

A 2012-es sikeres olimpiai szerepelés érdekében, a Fidesz javaslatokat vár majd az olimpiai és paralimpiai bizottságtól is arról, hogy mire van szükségük a felkészülésben, de az ellenzéki pártnak is vannak már javaslatai. A Fidesz szerint az idei olimpiára fordított felkészülési keret kevés volt, ráadásul nem tartják jó megoldásnak azt sem, hogy 2004 óta a MOB helyett a miniszter vagy a szakállamtitkár dönt az állami támogatások felhasználásról. Rendezetlen továbbá a Fidesz szerint a sportegészségügyi héttér is, és a jelenleginél kiszámíthatóbb, rendezettebb és átláthatóbb finanszírozásra van szükség.

Olvasóink írták

 • 13. tapsi 2008. augusztus 28. 09:48
  „Herta te inkább hallgass. Azok után, hogy kedves feljebbvalóidnak az elmúlt hat évben sikerült tönkretennie az országot, úgy, hogy közben ők azért megszedték magukat, nem ad okot ekkora arcra. Egyébként meg csak nézz körül a főnökeid munkája táján. Hanyadik program ez a megegyezés (vagy kiegyezés) programja? Eddig hány valósult meg belőlük? Na, látod, látod...”
 • 12. herta 2008. augusztus 27. 22:37
  „Kedvencem amikor azt mondja a fityisz szóvivő/frakcióvezető, hogy "részleteket nem ismerünk, de a javaslat elhibázott, és rossz" :D Körübelül ez a szint megy, ezt hívják konstruktív ellenzéknek :D”
 • 11. klj_54 2008. augusztus 27. 21:51
  „>2. hozzászólás kilimadzsu 2008.08.27 18:55
  Nos én 1995 óta netezem és itt mindenkit tegezek! Még anno Horn Gyufát is:)
  Kérdésedre:
  Nem kettőn áll a válság, ha olyan kérdéssel "népszavaztat" az ellenzék dicső Nagyvezíre , ami eleve nyilvánvalóan megosztja a társadalmat!
  És akkor sem kettőn áll a vásár, ha az ellenzék eddig egy ép javaslattal nem állt elő, de minden épkézláb, közgazdaságilag megalapozott döntést megtromfol.
  És úgy általában is az ellenzék magatartása egy agyament (Skizoid) vezér elvárásának megfelelően politizál a parlamentben, is!
  A cikkel kapcsolatban a véleményemet egy sorban leírtam!

  Nem mellesleg, arra kérek magyarázatot, hogy miért szerepelt jól az a sportolónk, akit négy éve kizártak dopping miatt az olimpiárol? Mert Ő nem kapott egy vasat sem! Szóval nem PÉNZ kérdése a dolog!
  Én csak párhuzamot tudok vonni:
  A flamand/vallon vita lecsapódását a belga közlekedésre, illetve a mai belpolitikai megosztottság és a "sikertelenség" között.”
 • 10. kisguci 2008. augusztus 27. 21:04
  „Pénz? Az nem fog sportolni!
  Dupláját kapták mint legutóbb! Akkor mi is a baj? Semmi! Ennyire képesek a sportolók! Főleg ha a bírók is a másik oldalra billentik a mérleget. Ezt maga a NOB elnöke mondta! A világ fejlődött ennyit! Azt hiszem balgaság lenne sokkal több érmet várni. Lehet de a többiek is szeretnének érmes helyeket és ezért óriása a küzdelem minden téren.
  Szép volt lányok és fiúk ez az eredmény! Gratuláció érte!
  Természetesen GyF. a felelős!”
 • 9. realista 2008. augusztus 27. 20:59
  „2002-ben például kb. 400 milliárd forint állt rendelkezésre a nagy elosztogatáshoz. (1998-ban viszont nem volt elkülönítve a nyugdíjemelésre szánt összeg.)
  kilimandzsu !Hogy ezt ki mondta Önnek ??????Megkérdezhetném :Ön mindent elhisz a vezíreinek????
  Amikor Medgyesi kifizette-nem az ígért nyagyságban,mert nem is tudta volna abból a fenenagy tartalékból- az eü dolgozól béremelését,majdnem belerokkant a gazdaság.
  Abba kéne már hagyni ezt a hazudozást !!!!
  A nyugdíj:szép alibi a hazudozáshoz.Magyarán az Ön vezíre meg a nyalókái ellopták a törvény szerint járó emelést !!!Ezzel (is) el kellene számolni.Ami- a hazodozások okán-gyanítom,nehezen menne....
  A Maga stílusa igen jól köthető a viktoriánus stílushoz.....
  Egyebekben:Én inkább hiszek a független és hiteles hazai és nemzetközi pénzügyi véleményeknek.Nem ártana Önnek sem meghallgatni és elismerni a tényeket !!!Szajkózás helyett.....”
 • 8. Kobold 2008. augusztus 27. 20:21
  „Azért az mókás, hogy a pártállam mennyire üldözte nem? Elég, ha csak a cikk tényeit nézed.”
 • 7. kilimandzsu 2008. augusztus 27. 20:17
  „Kobold, ha lehántjuk az ironikusnak szánt stílust az ajánlott cikkről, akár egész jó összefoglaló is lehetne. Egyébként fiatal koromban olvastam a Beszélőt, onnan (is) ismerős ez a "hang". Lényege ennek a stílusnak, hogy a nemszeretett embernek még a jó tulajdonságait is negatív színben tüntesse fel, ennek eszköze az irónia. Én már kinőttem ebből, legfeljebb stílusgyakorlatnak jó, és annak illusztrálására például, hogy hogyan lehet visszaélni az intellektuálisnak tűnő posztmodern imposztorsággal, a magamutogató üres verbalizmussal. A műfaj egyébként régebbi, de ebben a "kifinomult" mindamellett standardizált változatában meglehetősen jól köthető bizonyosfajta urbánus-liberális szubkultúrához.”
 • 6. Kobold 2008. augusztus 27. 19:53
  „http://www.mozgovilag.hu/2005/05/08nagy.htm”
 • 5. kilimadzsu 2008. augusztus 27. 19:40
  „Frankó! Mondjuk 0,2% helyett 0,4%, az nem az egész költségvetés. Hogy ki hagy maga mögött üres kasszát, azt nem tudom, azt viszont tudom, hogy sem 1998-ban, sem 2002-ben nem volt üres. 2002-ben például kb. 400 milliárd forint állt rendelkezésre a nagy elosztogatáshoz. (1998-ban viszont nem volt elkülönítve a nyugdíjemelésre szánt összeg.) Hogy most mennyi áll rendelkezésre azt nem tudom, de úgy kb. 180 milliárd nettó adócsökkentésre lehet számítani 2009-ben, gondolom, nem sokkal több a tartalék, főleg ha még ennek egy része is a "fehéredésből" kell hogy származzon.”
 • 4. Kobold 2008. augusztus 27. 19:27
  „"sportegészségügyi háttér"
  Ez ugye nem a dopping nyomatását jelenti?

  Az teljesen egyértelmű, hogy ha lett volna sportminisztérium, akkor a bírkózóink is sokkal jobban szerepeltek volna.

  Meg hát: Tud úszni? És ha megfizetem?”
 • 3. Frankó 2008. augusztus 27. 19:18
  „Éljen Schmitt Pál. Majd ő megmondja a frankót. Egyébként nem mindenki hülye, akire azt mondják, lehet, hogy az a hülye, aki mondja. Van egy párt, amelyik az egész magyar költségvetés dupláját költené el, mert azt hiszi, hogy van pénz, csak valakik dugdossák a dunnahajba és ez a párt, amelynek tagjai kizárólag csak okos emberek, szóval ez a párt majd elővarázsolja a lét és az egész magyar nép nyakába zúdítja, hogy legyenek boldogok.”
 • 2. kilimadzsu 2008. augusztus 27. 18:55
  „klj_54 2008.08.27 18:16
  Maga reménytelen. Legalább annyi belátása lenne, hogy minimum kettőn áll a vásár, de nem, csak a Fidesz a felelős. Nyilván mindenki húlye, aki nem a gyurcsányos nótát fújja. A cikkel kapcsolatban nincs véleménye? Vagy csak az számít, hogy ki mondja, az nem, hogy mit mond? Ha nincs véleménye, akkor mit firkálgat itt össze-vissza? Erre a témára már nem térek vissza, eleget írtak róla az olimpia alatt. Sajnálatos, hogy magának csak ez jött le az egészből.”
 • 1. klj_54 2008. augusztus 27. 18:16
  „A legtöbbet azzal tenné a fidesz, ha beszüntetné végre az ország végletes megosztását!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a különbség a Fidesz és az MSZP között?

A biztos szavazók 49 (júliusban 52) százaléka támogatná a Fideszt, 21 százalékuk (júliusban 19)… Tovább olvasom