Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

A Fidesz nem támogatja az MDF bizalmatlansági indítványát

A Fidesz nem támogatja a Dávid Ibolya által hétfőn javasolt konstruktív bizalmatlansági indítványt.
A legnagyobb ellenzéki párt szerint egy új választáson, az állampolgároknak kell dönteni arról, hogy ki lépjen kormányra. Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn újságírók előtt azt mondta: Dávid Ibolya javaslata jól tükrözi egy létéért küzdő párt kétségbeesett küzdelmét, hogy valahogyan a hatalom közelébe férkőzzön. Mi úgy gondoljuk, ha már úgyis kormányváltásra van szükség, új választás a megoldás - tette hozzá.

A Fidesz jelenlegi helyzetben különlegesnek fontosnak tartja, hogy kormány hivatalba csak választópolgári felhatalmazás alapján lépjen, mégpedig olyan kormány, ami tükrözi a választópolgárok akaratát - mondta Navracsics Tibor. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz nem gondolkodott azon, hogy saját jelöltet állítson azt mondta, hogy az ilyen kanapé politizálás, elbújni a háttérben és a kulisszák mögött intézni egymás személyi ügyeit, nem méltó a magyar politikához. Navracsics Tibor hozzátette: különösen nem méltó válság idején, amikor a választópolgárok amúgy is azt érzik, hogy a fejük felett döntenek. Meg kell kérdezni a választópolgárokat, kellően bátornak kell lenni Dávid Ibolyának és Gyurcsány Ferencnek is ahhoz, hogy megkérdezzék a választópolgárokat - tette hozzá.

Konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtását kezdeményezte a parlamentben hétfőn Dávid Ibolya, az MDF elnöke. A politikus úgy fogalmazott, hogy a válsághelyzetben sem Gyurcsány Ferencnek, sem Orbán Viktornak nincsenek konkrét javaslatai. "Az MDF-nek van válságkezelési programja és azt is tudják, ki alkalmas annak végrehajtására" - hangzott el. Itt a lehetőség, hogy egy hiteles szakember vezesse ki az országot a válságból, akit Bokros Lajosnak hívnak - mondta Dávid Ibolya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horn: Nem miniszterelnököt, sokkterápiát keresünk elsősorban

Gazdasági válság közepén vagyunk, nem miniszterelnököt, sokkterápiát keresünk elsősorban - mondta… Tovább olvasom