Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

A Fidesz őszig nem számít érdemi kormányzati munkára

A Fidesz a koalíciós válság miatt őszig nem számít érdemi kormányzati munkára. Ez azt jelenti, hogy az év első 9 hónapját elpazarolja a kormány - mondta Navracsics Tibor szerdai sajtótájékoztatóján.
A Fidesz frakcióvezetője szerint a jelenlegi kabinet eddig is a nagyotmondás és semmittevés koalíciója volt, a két párt veszekedése miatt azonban ez elhúzódik és az év első 9-10 hónapja telik majd el érdemi kormányzati munka nélkül.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a kormányra eddig is az volt a jellemző, hogy időről-időre átfogó programok jelentettek be, érdemi lépések azonban nem történtek. Példaként azt említette, hogy az év első 3 hónapjában 8 törvényjavaslatot tárgyalt meg az Országgyűlés, ebből egyet az államfő küldött vissza megfontolásra, egyet pedig magától javított a kormány és ezért került ismét napirendre. Két törvény az egy -és kétforintosok visszavonásával foglalkozott, kettő pedig nemzetközi szerződés volt, vagyis a 8 törvényből 6 nem a kormány politikáját valósította meg -mondta.

Az ellenzéki politikus szerint ez a tendencia folytatódik, és a koalíció valódi felbomlása után is még két-három vitatkozni fog az MSZP azon, hogy értkek mentén politizáljon, vagyis addig nem lesz érdemi munka. Navracsics Tibor szerint miközben a magyar gazdaság rossz állapotban, a magyar társadalom pedig szociális válságban van, a koalíciós partnerek csak arra képesek, hogy személyes ügyeken torzsalkodjon.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus megerősítette, hogy több törvényjavaslatot is benyújt a Fidesz az Erős Magyarország program alapján az Országgyűlésnek, várhatóan még a következő hetekben. Példaként azt a javaslatot említette, amely az idősek és gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeknél súlyosbító szempontokat fogalmazna meg. Ha a kormány nem képes kormányozni, az ellenzéknek kell mindent megtenni annak érdekében, hogy az ország dolgai rendben menjenek - mondta.

Olvasóink írták

 • 8. békét 2008. április 02. 19:38
  „A Fidesznek volt lehetősége , csak eljátszották !
  Ott is volt fosztogatás épp elég ,ezért nem nyerték meg a választásokat.
  Minden rendszerben voltak, vannak,és nem lesz olyan rendszer, hogy ne legyenek bűnözők .A világban mindenütt így van .Nincs kenyér, héja nélkül.
  Miből is növekedik a fideszesek vagyona? AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL
  amit munkanélkül vesznek fel.Mert a parlamenti fizetésért nem dolgoznak meg .Rendszerváltás óta csak Gyurcsány ismerte el ,hogy változtatni kell. A többi csak igyekszik beetetni bennünket !”
 • 7. Cseter János 2008. április 02. 19:02
  „Hiába van a FIDESZNEK tehetsége, ha nincs lehetősége, azt kibontakoztatni! Aki megpróbálja az igazságszolgáltatást a bányász béka ülepe alól kibányászni, azt még jól meg is büntetik érte! Sokan nem értik meg, hogy egy banánköztársaság az nem demokrácia! E rendszerben a bűnözők azt tesznek ami nekik tetszik! Csupán a véletlen és az a lerágott kemény csont, amit oda dobnak a hatóságok elé, s rágódhatnak rajta évekig! Ez már több évtizede is így volt és semmit nem változott! A FIDESZ-nek mi az a kilenc vagy akár másfél év! Ajövödelműk igy is nagyonszépen növekedik minek is vennének külön gondot a nyakukba? Majd elfogy az országban ami még moszdítható és akkor úgy is eltünik az azt kifosztó elit magától is!”
 • 6. "EMBER" 2008. április 02. 18:17
  „."Orbán teljességgel gátlás és felelősség nélküli populistának bizonyult az utóbbi években, akit csak a saját hatalma, nem pedig az ország sorsa érdekel" - Die Presse/MAI/ Namármost ha hinni csak a külső szemlélődőnek lehet: akkor ki dagonyászik. Kinek nem drága semmi ? csak a hatalom megszerzése. Álltak-e már a tükör elé, mit is tettek a HAZA az EMBEREK érdekében. Ezt nem csak hangoztatni, vele népet butitani kéne. Átkéne látni a llila ködfüggönyön FIUK. Ha netán valaki a kormánypártok felelősségének felmentéséül tudná be észrevételemet - téved. Van bűnük elég, de nézzünk befelé is. Gáncsoskodás, üres frázisok puffogtatása, ami a ma ellenzékére jellemző, meg az elmulasztott kormányzati lehetőségek évtizedere visszavetheti a gazdaságot.”
 • 5. hévalaki 2008. április 02. 17:59
  „cyt !
  =az ellenzék eltűri = írod. Ne röhögtess, be se jár a parlamentbe, de a zsozsót, az ország kasszájából viszik, pl. a fizetésük. Nem adják vissza ugyi ?A sok állami pénzen való furikázások, kampányok,miből ?
  Talán tagdíjat fizetnek ? Igen. Az kellene, tartsák fönn magukat!
  Te meg jobb ,ha mélyére látsz ennek a # csodánk # is !”
 • 4. miro132 2008. április 02. 17:12
  „Mar regen elfelejtette mindenki a Josip Toth es a Tokaji ugyeket a kedves Viktornak. Hogyan tudja ez a gonosz torpe igy meghulyiteni a tanult embereket a szovegevel. Hihetetelen...”
 • 3. Gergő_ 2008. április 02. 13:55
  „cyt: még csodálatosabb az az áhitat, ahogyan az ellenzéki véleményeket sokan kezelik, és értelmezik.”
 • 2. cyt 2008. április 02. 12:47
  „Hát ha nem is "csoda", de az biztos, hogy több szempontból is "csodálatos". Ha pedig belegondolok abba, hol is tarthatna ma az ország, ha a hazudozások, helyezkedések, dörgölődzések és maffiózások helyett az MSZP is az ország érdekében cselekedett volna - nem pedig egy szűk réteg saját zsebére dolgozott volna - akkor bizony valóban "csodálatos" az, ahogyan mindezt a nem megfelelő, a kádár rendszerből átörökölt és a rendszerváltó kerekasztal által érintetlenül hagyott Alkotmány alapján az ellenzék eltűri. A legnagyobb "csoda" azonban az, ahogyan az MSZP-SZDSZ szimpatizánsai és tagjai ezt a mélyrepülést és pocsolzában dagonyászást értelmezik, kezelik, és védelmezik.”
 • 1. FF 2008. április 02. 12:29
  „Ez az ellenzék egy csoda!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán szerint a valóságos nemzeti egység a megoldás

A valóságos nemzeti egység megteremtését tartja az ország jelenlegi helyzetében az egyetlen… Tovább olvasom