Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

A Fidesz szavazóiból erősödött a Jobbik

Tízből négy Jobbik-szavazó úgy emlékszik, hogy a Fideszre adta a voksát a 2006-os országgyűlési választásokon, negyedük nem szavazott, 17 százalékuk pedig MSZP-szimpatizáns volt - derül ki a Progresszív Intézet legfrissebb felméréséből, amelyet a Népszabadság közölt.
A Jobbik támogatottsága egyébként öt százalék, a biztos pártválasztók között pedig kilenc, vagyis többszörösére nőtt az elmúlt negyed év alatt. Közben a Magyar Szocialista Párt 10 százalékon áll, a Fidesz pedig 30-ról 40 százalékra növelte támogatottságát. A kutatás szerint egyébként a Jobbik szavazóinak többsége a 18-29-es, illetve a 40-49-es korcsoportból kerül ki, akik elsősorban inaktívak, inkább férfiak és legfeljebb szakmai oklevéllel vagy érettségivel rendelkeznek - olvasható a cikkben.

Olvasóink írták

69 hozzászólás
 • 69. 620829 2009. július 10. 20:36
  „ARANKA2!
  ARANYOSAN BUTA VAGY-DE JÓL ÁLL....HA ELOLVASOD AMIT ÍRTAM , AKKOR A KÖVETKEZŐ VAN BENNE: ÉN NEM ADNÉK SE SZOCIÁLIS SE MUNKANÉLKÜLI SEGÉLYT SENKINEK...VAN MUNKA...MEG KELL KERESNI ÉS LEHET DOLGOZNI........ENNYI!”
 • 68. aranka2 2009. július 10. 20:22
  „AKI NEM DOLGOZIK AZ NE IS EGYÉK.. 620829, legalább ne 1:1 másold a kommunista jelmondatot! (vagy tényleg komcsi vagy? ez ritkaság, ebben az országban legfeljebb néhány százan vagytok)”
 • 67. aranka2 2009. július 10. 20:19
  „Johnson sokat ittál, vagy szívtál, vagy egyszerűen csak megértési problémáid vannak?
  1. Nekem nincs főnököm. Fodor Gábor az szdsz vezetője volt, én meg azt írtam, hogy liberális vagyok, nem pedig azt, hogy szdsz-es.
  2. Honnan a fenéből veszed azt, hogy liberális=homoszexuális?
  Folytatnám, de minek? Hülyeségeket írsz, öcsi, de egy legalább közüs bennünk: én is nagyapa vagyok.
  9349779, fingod nincs a ´89 előtti világról. Nem volt annyi kádergyerek, amennyi egyetemista. Azok mind bejutottak, de mások is, képzeld, még olyanok is, akiknek megfelelő tudása és intelligenciája volt. Meg még olyanok is, akik (ellentétben veled) le tudtak írni egy ép mondatot!”
 • 66. comet 2009. július 10. 20:16
  „57-aranka2- magam részéről ha csak csoda nem történik kihagyom a szavazást, de meglepődnél ha tudnád ki mindenki fog a Jobbikra szavazni, és nem a Vona gárdája miatt, hanem mert nincs más.
  A Gyurcsány-Orbán duó meg akik báboznak velük rendesen leamortizálták a lakosságot.”
 • 65. 620829 2009. július 10. 20:16
  „A JOBBIK VÉGRE RENDET TENNE....A SOK SZUTYOK BÜNÖZŐT MEG BE A GETTOBA ÉS KUSS.....HA MEGKERESIK A KAJÁT ESZNEK, HA NEM ÉS KIJÖNNE GOLYÓT NEKI...ENNYI.....AKI NEM DOLGOZIK AZ NE IS EGYÉK...ÉS FŐLEG NE ÉLŐSKÖDJÖN!”
 • 64. Logaritmus 2009. július 10. 19:23
  „Isten ment, hogy ezt várta volna bárki is. Ebben egyetértünk. Én pl. azt vártam, hogy a magyar községek legalább olyan szinten lesznek mint ma egy burgenlandi falu, hogy az emberekben belső igény alakul ki a környezetvédelem, az öngondoskodás, az egymás iránti alázat és tisztelet, önbecsülés felé. Reméltem, hogy nem pitiáner dolgokról fog szólni a közbeszéd, hanem értelmes dolgokról.

  Csalódtam.”
 • 63. Johnson 2009. július 10. 18:48
  „Őszintén,én nem vagyok jobbikos,sem más párti szavazó!!! De ti ezt vártátok,mármint a mai világképet 1989-ben mo-on??? Kétlem!!”
 • 62. Logaritmus 2009. július 10. 18:40
  „Úgy érted RotteNbillert?”
 • 61. Johnson 2009. július 10. 18:27
  „60-as... Nagyapa vagyok töki,te kijártad már a sulit!!! Érezd át a liberális érzést,kivánom neked sok szerettel:)) Rottembillert ismered???”
 • 60. Logaritmus 2009. július 10. 18:20
  „".Mi ez a liberális érzés.."

  Ha nem tudod, mit jelent a magyar liberalizmus akkor olvass utána: Kossuth, Széchenyi... Élni és élni hagyni elv.... stb. Nem rossz dolog, de csak érett embereknek való. Önkorlátozás és hagyományok nélkül ócska utcai homokos felvonulás, gárda mizéria, stb. lesz belőle.”
 • 59. Johnson 2009. július 10. 18:13
  „56-os:))) Irod: "Liberális gondolkodású magyar" az mit jelent,és takar,ja és a főnököd pont most akar lelépni,mármint gáborka-muhahahaha... Mi ez a liberális érzés,fiúk fiúkkal csókolóznak az anyakönyvvezető előtt,stb-stb-stb-stb...boáááááááá,,,,,,,,,”
 • 58. Logaritmus 2009. július 10. 18:00
  „"a Fidesz azonban egy nagy nulla, és ezt egyre többen látják már. Maradt még egy törpe párt radikális elképzelésekkel, és szélsőséges baromságokkal. Nincs más. A nulla fidesz vagy a radikális Jobbik kis fogyatékkal. A Fidesz Orbánnal jobb már biztos nem lesz, Morvai Krisztináék talán még fejlődhetnek. Így hát a szavazók tovább vándorolnak."

  "Őrült beszéd, de van benne rendszer", ahogy a Hamletben olvashatjuk. :)
  A gond az, hogy a Jobbiknak nem kis fogyatéka van, hanem hatalmas. A politikai elitünk most sem egy harvardi diplomásokból álló, világlátott, tökös elit alakulat, hát ha még ebbe belekapaszkodik a Jobbik is a lila ködös elméleteivel és ötleteivel, nekünk annyi.”
 • 57. aranka2 2009. július 10. 17:57
  „Comet 55, van egy nagyon rossz hírem, elemzésedben tökéletesen igazad van. Csak a vége hiányzik: a normális embereknek nincs kire szavazni.”
 • 56. aranka2 2009. július 10. 17:54
  „Kilenceske, képzeld, én is magyar vagyok, és az is maradok, mert nincs más választásom. Persze liberális gondolkodású magyar, amiről neked valszeg csak igen csekély elképzelésed van. Nem baj, nem is fontos. Elég, ha étkezésnél megtalálod a szádat, szaráskor meg a WC-t.
  Ami meg a közvéleménykutatásokat illeti: ez szakma, és elég sokan jól csinálják, köztük a Nézőpont is. Plusz egy torzító elemet is illő azonban figyelembe venni: a megkérdezettek általában tudják, hogy akinek válaszolnak, a köztudatban melyik oldalhoz áll közelebb. Ennek megfelelően kicsit meg akarnak felelni, tehát a Nézőpontnál kicsit többa baloldali a valóságosnál, a Századvégnél meg a jobboldali. Három-ngy intézet kutatásait átlagolva elég valós képet lehet kapni a társadalomról. Azt meg Hiúz3-nak üzenem, hogy MINDEN közvéleménykutatás átlagol, trendeket mutat be, természetesen sok diplomás marha is lehet a Jobbik követői között, attól az még nem marhaság.”
 • 55. comet 2009. július 10. 17:49
  „az MDF átvágta a szavazóit, és saját zsebre dolgozott. A szavazók átvándoroltak az MSZP-hez. (nem tudták hogy azok volt ÁVH-s -és titkosszolgálati kötődésüek és közük nincs a baloldalhoz)
  Az MSZP átvágta a szavazóit, és saját zsebre dolgozott. A szavazók átvándoroltak a Fideszhez.
  Az Fidesz átvágta a szavazóit, és saját zsebre dolgozott. A szavazók vissza menekültek az MSZP-hez.
  Az MSZP már annyira lezüllött hogy egyszerűen kormányzás képtelenné vált. Az ÁVH-s Horn kiöregedése után a hírhedt Apró klán vette kezébe az MSZP gyeplőjét így került Apró Piroska 3/peres egykori barátja a miniszterelnöki székbe. Lassú beszédű és észjárású Medgyessy azonban nem bírta sokáig a gyűrődést, így Fletó, Apró Piroska dumagép veje került sorra. Fletó hazugságaival még vissza tudta csalni a választást hogy aztán rendesen lepusztítsa az országot. Akkora erkölcsi fertőt kreált pribékjeivel, hogy bukása után törvénytelenül az országra tudta erőltetni Bajnai cimboráját akinek gazembersége halálos áldozatokat is követelt. Az MSZP már nem csak átvágta de el is nyomta a szavazóit, és már nem csak saját de idegen zsebre is dolgozik.A szavazók vissza menekülnének a Fideszhez-hez, a Fidesz azonban egy nagy nulla, és ezt egyre többen látják már. Maradt még egy törpe párt radikális elképzelésekkel, és szélsőséges baromságokkal. Nincs más. A nulla fidesz vagy a radikális Jobbik kis fogyatékkal. A Fidesz Orbánnal jobb már biztos nem lesz, Morvai Krisztináék talán még fejlődhetnek. Így hát a szavazók tovább vándorolnak.”
 • 54. Logaritmus 2009. július 10. 17:40
  „Barkzso, ezek szerint te még soha nem találkoztál kiábrándult Fidesz szavazóval, olyannal amelyik aztán a Fidesznél jobbra álló párt felé ment el? Elhiszem, de érdekes módon nekem nem egy ilyen ismerősöm van...”
 • 53. barkzso 2009. július 10. 17:25
  „Egyszerűen hazudnak az ex-kommancsok, (úgy mint ez a cikk is). Látszik itt is némelyik kommentből, attól hogy azt írja még soha nem volt FIDESZ szavazó - csak hazug...”
 • 52. 9-es 2009. július 10. 17:20
  „Európához tartozol te flexi,én nem akarok oda tartozni.
  Én magyar akarok lenni,ill.maradni.
  Itt,ahol születtem,ahol felnőttem,ahova adót fizetek.
  Akinek ez nem tetszik,az elmehet innen.
  Európába...vagy Jahve földjére.
  Előbbibe eurót,utóbbiba vizet vigyen magával.
  Nem kell visszajönni.”
 • 51. Johnson 2009. július 10. 17:03
  „47-es! Ezt a kommentedet elmered küldeni a Szögi lajos családjának,vagy a Cozma családnak névvel-cimmeddel,már ha olyan tökös vagy,meg a többi hasonló családnak?? A cikkben a jobbik-ról van szó kizárólag,nem másról,a programjukban olvastál olyan szót,hogy "cigány"-már hogy ezt irod! Irod: "Európához tartozunk,ugy kell viselkedni"-hát nehogy már te mond meg,hogy hogy viselkedjenek az emberek mo-on,ahol nem európai,hanem már balkáni viszonyok uralkodnak,és van éhbér is sajnos,de sok ám! Meg irod,hogy megjelent a jobbik "kis" falukban,és káoszt hagytak--ird már meg hogy hol hagyott káoszt a jobbik pártja,kurva kiváncsi vagyok! Nem gondolod,hogy lassan eltelt egy emberöltő a rendszerváltás után,és az embereknek totál tele van a tökük a szegénységgel,meg azzal hogy senki nem törődik velük??”
 • 50. TrombiFrédi 2009. július 10. 17:00
  „Nem tudom, hogy miért van, de nálunk mindig utólag gondolkoznak az emberek, és akarják megelőzni az állítólagos bajt???A JOBBIK térnyerése kapcsán nem igazán hallottam, hogy talán az utóbbi "7 szűkesztendő""kormányzati teljesítményének is bőven van része a felkapottságban. Ehelyett zárjuk vissza a FIDESZ által kiszabadított szellemet, meg határolódjunk el ettől meg attól prafrázisokat puffogtatnak a megmondó emberek!
  Lassan írom, ill. mondom, hogy mindenki megértse az a kisember aki még 2006-ban "belehúzott", 2010-ben már lelkesen valhatja, hogy "Magyarország a magyaroké", mert abban aminek neki fontos -az ígéretek és jelmondatok terén- csak egy árnyalatnyi a különbség...
  Lásd, hol lett a FIDESZ mögött második a JOBBIK az EP választásokon???”
69 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudomásul vette a rendőrség a Jobbik következő tüntetését

Megtarthatja a Jobbik a fővárosi Szabadság térre tervezett szombati tüntetését, a rendőrség… Tovább olvasom