Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

A Fidesz szerint elfogadhatatlanok Alföldi és Pörzse megnyilvánulásai is

A Fidesz-frakció szerint méltatlanok egy kiemelt nemzeti intézmény vezetőjéhez Alföldi Róbertnek a Nemzeti Színház sajtótájékoztatóján elhangzott szavai, de ugyanígy megengedhetetlen az a hangnem is, amelyet erre reagálva a Jobbik országgyűlési képviselője, Pörzse Sándor engedett meg magának az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának ülésén.
A Fidesz frakciójának közleményében, amelyet hétfőn az MTI-hez is eljuttattak, egyfelől Alföldi Róbertnek, a Nemzeti Színház igazgatójának múlt pénteken elhangzott szavait illetik kritikával.

A sajtóban megjelentek szerint a Nemzeti Színház évértékelő sajtótájékoztatóján az igazgató beszámolója után lehetőség volt kérdéseket is feltenni. Ekkor Sinkovits Szilvia, a Jobbik közeli Nemzeti 1 Televízió munkatársa Alföldi Róbertet arról kérdezte, hogy: azok után, hogy Nagy József műveit provokatív és megosztó módon vitte színpadra, nem gondolja, hogy le kéne mondania? Alföldi erre röviden úgy válaszolt először, hogy nem.

A Heti Válasz beszámolója szerint az igazgató ezután visszakérdezett, hogy az újságíró melyik műre gondol, és melyik előadást látta egyáltalán, amelynek alapján ez a véleménye alakult ki. Erre az újságírónő bevallotta, hogy nem látta a darabot, viszont látta Madách Az ember tragédiájának római színében az orális jelenetet. Alföldi erre úgy reagált, hogy ajánlja olvassa el a római színt. Az újságírónő erre megkérdezte: "Ön ezt egy 12 évessel megnézetné?" "Meg bizony" - hangzott Alföldi válasza, majd hozzátette: "önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében".

"A direktor botrányos szavai méltatlanok egy kiemelt nemzeti intézmény vezetőjéhez" - fogalmaz a történtekre utalva a Fidesz-frakció közleménye, amely másfelől azonban arra is kitér, hogy az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának nincsen hatásköre az ilyen jelenségek tárgyalása.

Mint felidézik, ennek ellenére a hétfői bizottsági ülésen Pörzse Sándor (Jobbik) úgy fogalmazott: ha ő jelen lett volna a sajtótájékoztatón, "abból bizony botrány lett volna". A Fidesz tájékoztatása szerint ezt a kijelentését Pörzse Sándor azzal egészítette ki, hogy "kimostam volna a száját, lehúztam volna a klotyón".

Az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának nem feladata és hatásköre az ilyen jelenségek tárgyalása, "különösen nem abban a hangnemben, amelyet a Jobbik országgyűlési képviselői megengednek maguknak" - zárult a Fidesz-frakció közleménye.

Olvasóink írták

 • 6. Gingko 2011. május 23. 20:27
  „Nem hiszem el, hogy aki izléstelenül durva az olyan, mint a bírálója!”
 • 5. JoGabor 2011. május 23. 19:56
  „http://www.youtube.com/watch?v=jpsuEhRfq9I”
 • 4. bánki 2011. május 23. 18:32
  „Mi van ?

  Kivel dug Lobelta ?”
 • 3. achilleus 2011. május 23. 16:26
  „2011-05-23 16:02 - Kövér helyrerakta a szocialistákat - ,,Legközelebb sörös üveget hoz be!" (+videó)

  Az interpellációk elején az Országgyűlés elnöke, Kövér László rendreutasította a szocialistákat, akik bekiabálásokkal zavarták meg a kormánypárti felszólalók beszédét. Több képviselő evett is az ülésteremben.
  ,,Tisztelt szocialista képviselőtársaim! Az egy dolog, hogy önök folyamatosan bekiabálnak, amikor valaki más beszél, nem az önök frakciójából, de az, hogy esznek is az ülésteremben, meg isznak is, összetévesztik a büfét az ülésteremmel, az mégis csak túlmegy minden minden határon. Szűcs Erikáról van szó, ne nézzen így rám. Pontosan önről beszélek. Nagyon nehezükre esik, azt láttam az elmúlt hónapok alatt, de nagyon nyomatékosan kérem önöket, hogy viselkedjenek úgy mintha a magyar Országgyűlésben lennének. A képviselő úr pedig legyen szíves levenni a teás flakont az asztaláról. Legközelebb sörös üveget hoz be!" - fogalmazott Kövér László házelnök.”
 • 2. jozko 2011. május 23. 16:05
  „Lemaradtam.
  A klasszikus értékítéletemmel úgy tűnik, egy őskövület vagyok.”
 • 1. StencilAtya 2011. május 23. 15:09
  „Döbbenet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A többség felfüggesztené Gyurcsány mentelmi jogát

A volt kormányfő április 29-én a Facebookon jelentette be, hogy mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte az ügyészség. Tovább olvasom