Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

A Fidesz szerint keresztényellenes volt a Kultiplex bulija

Botrányosnak és keresztényellenesnek tartja a IX. kerületi polgári frakció a Kultiplexben tartott, múlt szombati karácsonyi bulit. A Fidesz, Fidelitas és KDNP képviselői azt mondják: ezt a programot meg sem tarthatták volna, mivel a művelődési házat november 15-én be kellett volna zárni.
A IX. kerületi Kultiplexben december 15-én tartották a Tilos Rádió szervezésében a "Fuck The X-Mass Party II" című rendezvényt. A ferencvárosi polgári frakció, vagyis a Fidesz, a Fidelitas és a KDNP képviselői szerint elfogadhatatlan, hogy a szórakozóhely ezzel a trágár stílussal hirdette meg a bulit és megsértette a keresztény kultúrkör legszentebb ünnepét. Ezzel átléptek egy olyan határt, ami akár már a gyűlöletbeszéd fogalmát is kimeríti - mondta a Független Hírügynökségnek Bácskai János választókerületi elnök.

A IX. kerületi polgári frakció megpróbált magyarázatot kérni a történtekre, de nem jártak sikerrel. Bácskai János azt mondja: a művelődési háznak nincs felelős vezetője, vagyis több cég működteti az intézményt mindenféle kontroll nélkül, ami szerintük ugyancsak tarthatatlan. Mivel fővárosi tulajdonú intézményről van szó, arra kérik a budapesti, liberális városvezetést, hogy foglaljon állást, miként lehetséges, hogy egy ilyen rendezvényt tarthattak a Kultiplexben, valamint tegyen meg mindent azért, hogy minél hamarabb bezárják - tette hozzá Bácskai János.

A Fidesz, a Fidelitas és a KDNP korábban már kezdeményezte a Kultiplex bezárását és lebontását, egyrészt mert a környékbeli lakókat zavarják a szórakozóhelyről távozó fiatalok, másrészt mert az épület helyére közparkot építenének. Bácskai János hozzátette: a Kultiplex lebontásáról korábban már megszületett a ferencvárosi képviselő-testület döntése, és a felelős vezetők azt ígérték, hogy a művelődési ház november 15-én már zárva lesz, vagyis ez a provokatív karácsonyi buli meg sem történhetett volna - tette hozzá Bácskai János.

Az érintettek még nem reagáltak a felvetésekre.

Olvasóink írták

 • 4. söprű 2007. december 22. 15:11
  „621: mit is mondanak a "liberális gondolkodók"? Hogy nem törvényekkel kell visszaszorítani a szélsőséges gyűlölködőket, hanem a társadalomnak kell őket megbélyegezni. Akkor én el is kezdem, ha a Délmagyarország nem meri fölvállalni a szélsőségek elleni küzdelmet. A rendezvény címe magyarul: BASZD MEG A KARÁCSONYT
  Elhatárolódom, és menjenek az anyjukba!!”
 • 3. pancser 2007. december 22. 14:46
  „Ennek a dolognak semmi köze a gyűlöletbeszéd törvényi szabályozásáshoz. Mindenesetre, ajánlatos volna lefordítani magyarra, hadd botránkozzanak együtt a jobb és baloldaliak! Viszont nem bírná el a nyomdafestéket. Angolul miért lehet leírni, ott is ki kell pontozni a jó ízlés miatt, akkor egyből tudná a magyaron kívűl más nyelvet nem beszélő is miről van szó!”
 • 2. 621 2007. december 22. 06:49
  „Ha jól tudom, a gyűlöletbeszéd elleni hatásos fellépés- jogyzabály - pont a fideSS segédletével hiusult meg. A kdnp-ről nem beszélnék, mert először mérhetővé kellene válniuk... Ezzel együtt baromság volt....”
 • 1. söprű 2007. december 22. 00:36
  „A Fidesz szerint, mi? A jónép meg föl se fogja ilyen hír hallatán mi van, angolul se tud a jónép, csak öntik a fejébe a "mármegintfölháborodikafidesz"-t”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tőzsdére vitelt tervezi a Malév

A Malév részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére viszik, de ennek feltétele a vállalat stabil és… Tovább olvasom