Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A Fidesz szerint újabb gázáremelés jön

A januári 5 százalékos és az április 1-től érvényes 5,8 százalékos gázáremelés után a népszavazást követően ismét emelést fog bejelenteni a kormány - véli a Fidesz.
nagy János keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, a sorozatos gázáremeléseket csak részben indokolják a világpiaci árak. Az emelésbe ugyanis belekalkulálják a 2006-os országgyűlési választások előtt felhalmozott adósságot is, amely amiatt keletkezett, hogy a választások előtt nem emelt gázárat az állam.

nagy János szerint 60 milliárd forintos adósságot vállalt fel 2006-ban a kormány, amelyből 35 milliárdnyi még mindig fennáll az elmúlt két év rövidebb és enyhébb teleinek köszönhetően. Az ellenzéki politikus szerint Gyurcsány Ferenc folytatja az embereket megtévesztő, a pillanatnyi érdekek miatt a hazugságot is vállaló politikáját, amelynek ékes példája a távhődíjak drasztikus emelése is.

nagy János emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc a 2006-os országgyűlési választások előtt, majd most, február elején is tagadta, hogy gázáremelés várható, de végül mindig drágult a szolgáltatás. Az ellenzéki politikus a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, nem a gáz világpiaci árának alakulását akarják számonkérni a kormányon, de azt elvárják, hogy a kormány őszinte legyen.

Olvasóink írták

 • 10. Don Kartács 2008. március 06. 13:18
  „Aminek az előzménye a Bokros-csomagban keresendő, mivel az Orbán kormány folyamatos elosztogató hadműveletet folytatott, amit a Medgyessy csak továbbvitt.”
 • 9. magyaro 2008. március 05. 22:48
  „Ennyi sötétség mint itt amit leirtok, már sok!! Nem tudom, ti hol éltek? Még, hogy régen minden ingyen volt, ez a hét viccének is megtenné, de sajnos nem tudok rajta nevetni!! Régen azt mondták az ért kevés a fizetés, mert minden "ingyen" van, de most mindenért fizess kétszer, csak a fizetés maradt a régi. Különben a Bokros csomagot pozitívumként emlegetni nonszensz. Arról nagyon megfeledkeztek, hogy az Orbán kormány 370 milliárdot hagyott Meggyesire, amit ő semmi perc alatt elszórt.”
 • 8. kalucsni 2008. március 05. 17:57
  „Mi Magyarok, nem ingyen élni akarunk pici kis hazánkban, hanem tisztességesen. Ami sajnos nem mindenkire vonatkozik. Szerintem sokan vagyunk akik úgy gondolkodnak, hogy a világnak igen is változni kell, nem toporoghat egyhelyben. De akkor a bérből és fizetésből élőknek is felkellene a bérüket emelni. Sajnos ez évek óta egyhelybe topog.”
 • 7. Don Kartács 2008. március 05. 07:12
  „Geriszannal egyetértek. Másrészt pedig a magyarok túlságosan hozzászoktak ahhoz, hogy minden ingyen legyen, mint a régi rendszerben. És továbbra is azt mondom, hogy nem kellett volna ennyi megszorítás ( ebbe nem sorolom bele az áremeléseket ), ha a Bokros csomagban összeszenvedett tartalékot nem osztogatják el.

  Arról pedig mi nem tehetünk, ha a világpiacon olyan hatás keletkezik, amely miatt minden országban változtatni kell a nyersanyagok és energiahordozók értékesítési egységárain”
 • 6. Geriszan 2008. március 04. 20:20
  „Ilyenkör nagymamám jut eszembe amikor a filléres kenyeret emlegeti fel a mai árakhoz képest. A magyar ember nem tudja feldolgozni, hogy a világ az nem egy állandósult rendszer, hanem folyton változik, ahogyan az árak is. Ha gázáremelés lesz, arról úgy gondolom hogy nem baloldali, és jobboldali politikusok tehetnak, hanem a világpiac.

  Ebből politikai hírt, nyilatkozatot csinálni pedig szintén a buta, tanulatlan közönségnek lehet, akik megeszik azt hogy ez is kormányhiba.”
 • 5. belekotty 2008. március 04. 19:00
  „KSz@rból nem lehet várat építeni!!! Éljen az ingyen sör.”
 • 4. kity-koty 2008. március 04. 18:30
  „Ezt nem csak a Fidesz látja így, hanem sajnos mi is a kisemberek. Mert ez a kormány mást nem tud csak emelni. Tét a csillagos ég. De meddig kell ezt tűrnünk?”
 • 3. Cseter János 2008. március 04. 15:32
  „Nyugi lesz jobb is! Föleg, ha a Gyurcsány pajzosai a tömegveréskor melléütnek nem a fejedre!”
 • 2. Kapuvári 2008. március 04. 13:02
  „ennél,ami van csak jobb jöhet!”
 • 1. Államcsőd 2008. március 04. 12:40
  „A fidesz ha kormányozz 2010 -ben nem lesz gáz emelés ,vizít díj, tandíj,kórházi napi díj,Azzé várom már.Lehett minden íngyen lesz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset lehetett a mosonmagyaróvári halálos zuhanás

Az eddigi vizsgálatok szerint baleset történt, amikor szombaton éjszaka kizuhant a 13 éves fiú a… Tovább olvasom