Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

A földgáz árától függ majd a támogatás

A támogatott fogyasztók által fizetendő számla végösszege gázárcsökkenés esetén nem változik.
Változik a gáz- és távhőtámogatás március 12-én, a módosítás következtében azonban a támogatott fogyasztók által fizetendő számla végösszege gázárcsökkenés esetén nem változik – közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium sajtótitkársága csütörtökön.

A tárca közleménye szerint a módosítás lényege, hogy a földgáz árának esetleges csökkenésével egyidejűleg az egységnyi elfogyasztott energiához nyújtott fajlagos támogatási mértékek is ugyanezen összeggel csökkenjenek (a távhő esetében az úgynevezett nagyfogyasztói gázár csökkenésének felével csökken a támogatás összege).

Egy példával illusztrálva: a jelenleg hatályos lakossági gázár köbméterenként 127 forint, ebből a legalacsonyabb jövedelműeknél 40,1 forint a támogatás, és 86,9 forint a saját rész. Amennyiben a gáz ára például 7 forinttal csökken (köbméterenként 120 forintra), akkor a fajlagos támogatás is ennyivel fog mérséklődni (köbméterenként 33,1 forintra), de a fogyasztó saját része nem változik, továbbra is köbméterenként 86,9 forint marad.

Amennyiben a lakossági gáz ára nem csökken, a támogatási mértékek sem csökkennek; a módosítás hatályba lépésével tehát a támogatás változatlan marad – közölte a tárca.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Magyarok Nyilai vállalta magára a buszrobbantást

A szervezet több szerkesztőséghez is eljuttatta levelét, amelyben úgy fogalmaznak, hogy "a… Tovább olvasom