Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A fővárosban demonstrálnak a Zalabaromfi dolgozói

A Zalabaromfi több mint 200 dolgozója és beszállítója indult el buszokkal és személyautókkal Budapestre a meghirdetett demonstrációra.
Délelőtt a CIB bank Medve utcai központja előtt tüntetnek, mert a pénzintézet zárolta a cég számláit, emiatt a termelők nem jutnak hozzá a pénzükhöz, a dolgozók pedig nem kapták meg augusztusi munkabérüket - mondta el Kiss Imre, az egyik termelő. Hozzátette: a termelőknek 800 millió, a dolgozóknak 50 millió forinttal tartozik a cég. A dolgozók a tüntetés hétfői bejelentése óta ígéretet kaptak arra, hogy megkapják pénzüket. De mivel eddig még nem fizettek nekik, egyelőre nem mondtak le a demonstrációról.

A dolgozók és a termelők délután egy órára a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) elé is tüntetést jelentettek be. Kiss Imre elmondta: amennyiben addig, tehát délután egy óráig megnyugtató megoldással szolgál a minisztérium, akkor nem tüntetnek. Mint mondta: azzal, hogy nem kapták meg pénzüket a Zalabaromfitól az állataik is veszélybe kerültek, hiszen nem tudják etetni azokat.

A CIB Bank szeptember elsején zárolta a Zalabaromfi számláit. A döntés okáról banktitokra hivatkozva nem tájékoztatták a közvéleményt. A pénzintézet hétfői közleményében azt írta, hogy azért nem tudnak tájékoztatást adni, mert a Zalabaromfi nem adott számukra felmentést a banktitok alól. Ezzel szemben a Zalabaromfi azt állította ugyancsak hétfőn kiadott közleményében, hogy a bank a mai napig nem tájékoztatta őket számláik zárolásának jogalapjáról, és amíg ez nem történik meg, addig nem adnak engedélyt a banktitok feloldására.

A hétfői megbeszélésen sem született megállapodás, abban azonban megegyeztek, hogy folytatják a megbeszéléseket. A zárolás miatt a cég 650 dolgozója nem kaphatta meg havi munkabérét.

A Zalabaromfit sürgeti az idő. Ha néhány nap alatt nem tudnak hozzájutni jelenleg zárolt pénzükhöz, akkor csődközeli helyzetbe kerülnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmincra kellene lassítani a zebrák előtt

Harminc kilométer/órás sebességre kell majd lassítani a lámpával nem védett zebrák előtt egy… Tovább olvasom