Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

A gazdasági élet képviselőivel találkozik Sólyom László

Sólyom László köztársasági elnök szerdán a Sándor-palotában találkozik a magyar gazdaság meghatározó szereplőit tömörítő szervezetek képviselőivel.
A meghívottak különböző nézőpontokból mutatják be a hazai gazdaság állapotát és megfogalmazzák javaslataikat a szükséges lépésekről, lehetséges korrekciókról - áll a Köztársasági Elnöki Hivatal korábbi közleményében.

A gazdasági fórumon előadást tart többek között Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Bienerth Gusztáv, az Amerikai Kereskedelmi Kamara elnöke, Fekete István, a Joint Venture Szövetség elnöke, Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség elnöke és Vahl Tamás, a Német - Magyar Kamara elnöke. Sólyom László eddig is rendszeresen érdeklődött a gazdasági folyamatok iránt, három hete például az Állami Számvevőszékre látogatott el, ahol az államháztartás aktuális helyzetéről tájékozódott.

Néhány nyilatkozatából kiderült, eddig is több ízben találkozott például kamarai vezetőkkel, bankok első embereivel, független elemzőkkel, volt pénzügyminiszterekkel. Ezek általában négyszemközti megbeszélések voltak, a június 18-i viszont konferenciajellegű, teljes egészében a sajtó számára nyilvános rendezvény lesz. Az utóbbi hetekben több hasonló találkozó volt. Először Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, majd Orbán Viktor, a Fidesz elnöke konzultált ugyanabban a témában, amiről az államfő kezdeményezett találkozót, s mindkét politikus nagyjából ugyanazokkal a kamarai és különféle munkáltatói, tulajdonosi érdekképviseleti vezetőkkel ült egy asztalhoz. Fodor Gábor az SZDSZ elnöke pedig hétfőn találkozott a gazdasági élet szereplőivel.

Olvasóink írták

  • 2. matriné 2008. június 18. 14:34
    „Jó,jó, ha a kormányzáshoz ért is a Viktor a defekteket kihozza helyre?”
  • 1. Dew 2008. június 18. 13:21
    „Lehet, hogy antiszemita összeesküvéselmélet gyártó vagyok, de Orbán elment Izraelbe, Sólyom elment Izraelbe, Sólyom magához hívta Orbán Viktort -> Orbán kijelenti, hogy kész a kormányzásra.
    A gazdasági élet szereplőivel találkozott Orbán Viktor, majd Fodor Gábor, most pedig Sólyom László -> előrehozott választások?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KDNP: a szabad vasárnap az európai társadalmak vívmánya

Az SZDSZ-es Gusztos Péter egy kiterjedt összeesküvést vizionál, amikor a KDNP Szabad Vasárnap… Tovább olvasom