Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

A gázvita a Gyurcsány-kormányt igazolja

Több vezeték, nagyobb biztonság. A legújabb orosz-ukrán gázvita is a kormány álláspontját erősíti meg: Magyarország biztonságát szolgálja a Nabucco gázvezeték és a Déli Áramlat megépítése is, amelyeket egyaránt támogat az Európai Unió – tudatta az Objektív Hírügynökséggel Daróczi Dávid kormányszóvivő.
„Magyarország gázellátása biztonságban van. Az orosz-ukrán elszámolási vita azonban ismét felhívja a figyelmet az esetleges kockázatra, amit felelős kormányzati politikával lehet mérsékelni.

Az ország gázellátása annál biztosabb lábon áll, minél több vezetéken keresztül és minél több forrásból kaphat földgázt. Jelenleg ugyanis egyetlen vezetéken, egyetlen forrásból érkezik a Magyarországon felhasznált évi 14-15 milliárd köbméternyi földgáz mintegy 80-85 százaléka. Ez kerülhet veszélybe, ha ezzel az egy vezetékkel technikai probléma adódik.

További kockázatot jelenthet, ha Magyarország ugyan rendesen fizet partnereinek, de a tranzitországokkal elszámolási vitája akad a szállítónak.

Magyarország számára elsőrendű érdek, hogy ezt a kockázatot mérsékelje. A kormány ezért kötelezte el magát a Nabucco gázvezeték megépítése mellett, ezért vesz részt a munkában és ezért állt az élére az előkészítést felgyorsító kormányközi megállapodás tető alá hozásának.

Felelős kormánynak azonban az a dolga, hogy minél nagyobb biztonságot szavatoljon az országának. Az Európai Unió által szintén támogatott Déli Áramlat megépítése ezt biztosíthatja, hiszen a szállítási útvonalat tekintve választási lehetőséget ad a Testvériség gázvezetékhez képest" – áll a kormányszóvivő közleményében.

Olvasóink írták

 • 4. Ugy ugye 2008. március 14. 23:48
  „Meg én”
 • 3. Papamaci 2008. március 05. 21:29
  „például én”
 • 2. tizedes 2008. március 05. 15:44
  „A cikk címe nem kicsit megtévesztő!Daróczi Dávid megint megmondta a frankót!Ki hisz már ezeknek?”
 • 1. Lári-fári 2008. március 05. 13:50
  „Gyurcsány Ferenc készül vissza a gazdasági életbe.
  A GAZPROM-nál nagyszerű állasa lesz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden második embernek magas a koleszterinszintje

A Magyar Köztársaság Kormánya kezdeményezésére indított SZ.É.P.- Szűréssel az Életért Program… Tovább olvasom