Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

A Gönczöl-jelentésrQl

Várhatóan a jövQ héten a kormány elé kerülhet a Gönczöl-bizottság jelentésével kapcsolatos elQterjesztés; a rendQrségi törvény felülvizsgálata pedig még ebben az évben megtörténik – mondta az igazságügyi miniszter szerdán Budapesten, miután látogatást tett a Köztársasági Prezrednél. Petrétei József a jelentéssel kapcsolatban azt mondta, hogy a tárcánál folyamatosan elemzik a testület ajánlásait.

Kövér a kormányról

Kövér László szerint el kell érni, hogy a kormány a hivatalos ciklus lejárta elQtt távozzon az ország élérQl. „El kell tudnunk érni, méghozzá azoknak az embereknek a támogatásával, és csak az Q támogatásukkal tudjuk elérni, akik 2002-ben meg 2006-ban nem ránk szavaztak, hanem rájuk” – mondta a Fidesz országos választmányának elnöke szerdán Siófokon egy lakossági fórumon.

Fodor: hamis Orbán állítása

Nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor a magyarországi demokráciát kétségbe vonó kijelentése hamis, nincs igazságtartalma, nyilvánvaló, hogy hazugság – jelentette ki az SZDSZ ügyvivQje szerdán Szegeden. „Milyen demokrata az, aki hiányolja a demokráciát, és amikor saját magának lehetQsége lett volna arra, hogy megmutassa, neki milyen a demokratikus meggyQzQdése, ezt elfelejtette, sQt, a demokratikus normákkal szemben cselekedett” – tette fel a kérdést a politikus sajtótájékoztatóján.

Visszafizetés?

A Fidesz azt javasolja, hogy az Alkotmánybíróság által alkotmánysértQnek ítélt elvárt adót már ne kelljen befizetnie annak, aki eddig nem fizette be, a többieknek pedig térítse vissza a kormány az elsQ két hónapra befizetett adót – jelentette be Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Kóka áttekintené

a koalíciós szerzQdést


Áttekintené és szükség esetén kibQvítené a koalíciós szerzQdést SZDSZ-elnökké választása esetén Kóka János. Ezt maga a szabad demokrata elnökjelölt jelentette be szerdán Egerben. „Meg kell vizsgálnunk, hogy teljesülnek-e azok a szempontok, amelyekhez ragaszkodnunk kell, amelyek a koalíció értelmét adják számunkra. És ha kell, akkor ki kell bQvíteni a koalíciós együttmqködést” – mondta a gazdasági miniszter. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan érinti a gépjárműadó változása?

Tovább olvasom