Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

A gyerekei szeme láttára vágta át élettársa nyakát

Két gyerekének szeme láttára vágta át élettársa nyakát egy 35 éves kisszentmártoni férfi. A szerencsének köszönhetően a Baranya megyei nő életben maradt, de maradandó nyoma van a késelésnek.
A nőt és két gyerekét másfél évig tartotta rettegésben a férfi. Őt előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség. A statisztikák szerint Magyarországon minden héten meghal egy nő a családon belüli erőszak miatt, egy hónapban pedig átlagosan három gyereket vernek meg úgy, hogy bele is hal. Szakemberek szerint a jogszabályokat kellene szigorítani, és a rendőrségnek kellene keményebben fellépni.

A tarkójánál vágta meg élettársa Kiss Edinát, miközben két gyereke a karjában volt. Másfél éve, szinte minden nap verte őt és egy éves fiát a férfi. Edina segítséget is akart kérni, de úgy gondolta, ha élettársa erre rájön, még több verést kapnak. Végül, a támadás után, amikor a férfi elaludt, az ablakon át tudtak elmenekülni. A férfi előzetes letartóztatásban van, súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Valószínű, hogy elmeorvosi vizsgálatnak is alávetik.

A statisztikák szerint Magyarországon minden héten legalább egy nő meghal, mert megöli az élettársa. Tavaly 76 ilyen eset volt. Egy hónapban pedig átlagosan 3 gyereket vernek meg annyira, hogy meg is hal. De a felderítetlen esetek száma ennél jóval több. Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület úgy véli, szigorúbb szabályokra és erélyesebb rendőri fellépésre van szükség.

Az egyesület szerint lenne hova menniük a megvert nőknek és gyerekeiknek, ugyanis az országban 8 krízismenhely működik, ahol a családon belüli erőszak áldozatait fogadják.

Olvasóink írták

 • 16. duduka 2008. február 10. 13:17
  „Kedves Cecília!
  Örülök, hogy ilyen jól látod át a helyzetet, és teljes mértékben igazad van. Ez a valós helyzet.nem olyan könnyű egy kapcsolatból kimenekülni. Végül is szerintem mindenki egy ideig megint megpróbál bízni a társban, hiyszen ott a közös gyerek, gyerekek,aztán megint jönnek az igéretek, s csak a sokadik csalódás után meri az áldozat önmagának is bevallani, amit régóta tud, ennek már semmi értelme.
  A goromba férjek pedig kihasználják a családok tehetetlenségét, hiszen mindenki tudja, nincs hová futni.
  És bár mennyi idő is teljen el a válás után nem biztos, hogy valaha is el fogja fogadni az elhagyott fél, hogy vége, hacsak nincs annyira korrekt, hogy ennek következményeibe belegondoljon.”
 • 15. duduka 2008. február 10. 13:10
  „Kedves Kötekedő!
  Megértlek, és engem is felháborít minden ilyen jellegű cikk, mivel hasonlóakat éltem át.A mai napig ennek vagyunk áldozatai, lelkileg, és csak megjegyzem anyagilag is.Megpróbáltam a helyzetből felállni, kűzdeni. Köszönöm soraidat.”
 • 14. péter g. 2008. február 09. 19:55
  „Az ártatlan anyuka két gyermekkel, (a nagyobbik másfél éves), éppen hogy tizennyolc éves, a családi neve Lakatos!Vajon mióta van férjnél, hány éves volt az első születésénél? Milyen származásúak lehetnek?”
 • 13. S.Grandpierre Cecília 2008. február 09. 19:51
  „A Rendőrség csak akkor avatkozik bele, ha vér folyik. Vagy változott talán ez? Nincs normális törvény! Ugyanabban a lakásban kell élj, vagy hagyj ott mindent, amiért te is megdolgoztál? Hát persze, ha az életedről van szó! Egy darabig kihúzhatod valamelyik Buvóhelyen és utána? Ha erőszakos ott is megtalál. Vannak emberállat férjek is sajnos a világon. Időben ott kell hagyni! Az élet megy tovább, és jobban, egy ilyen férj nélkül. Kutyából csak kutyaszalonna lesz a mondás szerint is! A nőknek is kellene olyan irányú segítség, hogy ilyenkor hirtelen, esetleg az éj közepén hova mehetnek, ki segít nekik...Ha ilyen szomorúak, mi több kétségbeejtőek az adatok, akkor a nyilvánosság is segíthet, és egy olyan hálózat, ahova fordulhatnak a nők összeverten is.Ha gyerek van, a Gyámhivatal azonnal tud intézkedni, mert elveszi az anyától a gyereket, akiért az életét is képes lenne feláldozni. Ezt tudják csak, de ezt igen sürgősen el is intézik. Nem az asszonyt segítik a bajában, hanem elveszik tőle a gyereket, mert ...a körülményekre hivatkoznak. Ezért tűr sok-sok nő el életveszélyes sérüléseket, kínzásokat, lelkiterrort, iszonyatos fizikai fájdalmakat, esetleg hétről-hétre törött csontjaival, összevert arácal, zúzott lelkével, önmagát vesztve türni a holnapi pofozkodást is. Együtt segítse őket a Hivatal és ne az legyen, hogy elveszti még a gyerekét is!”
 • 12. kötekedő 2008. február 09. 14:51
  „Kedves Duduka!
  Bocsánat, hogy olyan felindultan írtam és megbántottalak, de a cikk hatására nagyon felindult voltam.”
 • 11. Duduka 2008. február 09. 11:41
  „Kedves VCras!
  Valóban, minden ember a maga élete kovács. Csak amig fiatal, azt képzeli, hogy majd a másik megváltozik,és csak később jön rá, hogy senki nem csodatevő.
  Bár a 90-es évek elején még nem volt ilyen egyszerű a túllépés, családsegítő házak sem voltak, ahová lehetett volna menekülni.Ténylegesen csak magamra számíthattam, csak szánom azokat, akik napjainkban is hasonló cipőben járnak.
  Ahogy látom, a dolgok nem sokat változtak.”
 • 10. Duduka 2008. február 09. 11:29
  „Kedves Kötekedő!!
  El kell, hogy keseritselek, de tettem feljelentést, aminek az lett az eredménye, hogy a hatóság behivatta,majd levélben tájékoztattak arról, hogy a figyelmeztetést megértette, tudomásul vette,és megbánta....ezekután kihez is kellett volna fordulnom?
  Valóban,igazad van,nagyon hülye voltam, hogy az x-dik rendőri kihívás után nem fordulta az Eu Parlamenthez...”
 • 9. kötekedő 2008. február 09. 11:15
  „Kedves Gyöngyi! Az erkölcs is szabály csak nem írásba, törvénybe foglalva. Ha ezt tesszük és be is tartatjuk, ha a be nem tartókat igenis tisztességesen megbüntetjük, akkor előbb utóbb vissza lehet szorítani a bűnözést és az erőszakot. Amíg gyerekkorban azt tanulják meg az emberek, hogy a tetteik következménynélkül maradhatnak vagy a büntetés mértéke meg sem közelíti a várható hatását annak, amit elkövetnek, addig nem is változnak a dolgok. Sőt tovább fognak romlani, mert így épülnek le az erkölcsi korlátok is: mindig csak egy kicsit vagyunk rosszabbak, mint a másik.
  más:
  Vajon miért fog ez az ember pl kissebb büntetést kapni így, mintha meg is halt volna a felesége? Pedig ha belegondolunk nem a férj akaratán múlt, h a nő élatben maradt. Szerintem annyit érdemelne akkor is, mert ebben az esetben a szándékot kellene ugye elítélni és nem az alapján dönteni mi a végeredmény.
  Kedves Duduka!
  Nem gondolod, h te sem vagy ártatlan az ügyben? Állampolgári kötelességed lett volna, h büncselekményt vagy szabálysértést látva Te magad tegyél följelentést az elkövető ellen. Hagytad hogy a gyerekedet megverő megússza. Hülye vagy. Vajon ha egy idegen teszi, akit persze ismersz, akkor is hagytad volna futni. Hülye vagy és megérdemled!”
 • 8. VCrash 2008. február 09. 07:43
  „Kedves ´Duduka´!

  A volt férjedhez hozzámentél feleségül, akkor adtad magad az ´alkoholista férjed´ karjaiba. Ha letépted, szagoljad, ha nem tetszik, dobd ki vázástól. Mnden ember a maga élete kovácsa! Ha csak később lett alkoholista a férjed, akkor azt csírájában kellett volna ´elfojtanod´, és nem a ´tisztviselőktől´ várni a megoldást. Mit vártál esetleg a tisztviselőktől, hogy megfogják a férjed és kukoricára térdepeltetik a sarokba? Ugyanmár, hány éves vagy ´Duduska´? Az életnek meg kellett, hogy tanítson arra, hogy csak magadra számíthatsz, hát old meg magad a problémáidat, mint ahogy meg is oldottad, csak elpazaroltál az életedből ´tizenéveket´.”
 • 7. Duduka 2008. február 08. 23:10
  „Gyöngyike!
  A saját bőrömön tapasztaltam meg a valóságot.Az alkoholista férjem molesztálta nagyobb lányom, kissebbiket úgy megverte, orvosi lelet lett belőle. A Gyámügy, és egyéb szerveink semmit nem tettek.14 év után elváltam, 2 évig még a nyakamon élt a volt férj, mire sikerült a tanácsi bérlakásból lelépésért kitennem.A gyerekeim lelkileg sérültek, de túléltük. Szakmát mindegyik kapott, és most mégis én leszek megbüntetve, mert a volt férjem gondnoka szerint kisemmiztük, utcára tettük. Követeli visszamenőlegesen a 3 gyerekre fizetett ÖSSZESEN havi 24 ezer Ft tartásdíjat, mert szerinte a volt férjem nagyon szerény körülmények között él.Nem számít,hogy a nagylányom még végzi a főiskolát, elvégre már nagykorú,és éppen dolgozhatna.
  Ha annak idején kitekerem a nyakát, már szabadultam volna.
  A baj ott van, hogy senki nem védi a családokat, és a gyerekek érdekeit. Csak akkor kezdünk fejünkhöz kapni, amikor már a baj megvan. Jó lenne ilyenkor azokat a tisztviselőket is számon kérni, akiknek lehetőségük, netán dolguk lett volna a családsegítés.”
 • 6. Higi 2008. február 08. 22:16
  „Gyöngyike akkor mi fogja megodani a problémát?Attól mert valaki életársi kapcsolatból ki és bemenetel míg nem kell elvágni a másik nyakát stb ...”
 • 5. Konrad 2008. február 08. 21:05
  „Gyöngyi, te nem vagy tisztába a valósággal. Egy ilyen helyzetben lévő nő hiába szól a helyi rendőrnek (főleg ha az pl. haverja az élettársnak/férjnek), sok esetben csak megvonják a vállukat, és tényleg az történik, hogy hazamegy és jól elveri a barom.
  A család, az erkölcs stb. egy másik történet. Itt most egyéni sorsokról és nem elvekről van szó.”
 • 4. Dobó Gyöngyi 2008. február 08. 20:33
  „Nem a szigorúbb szabályok és az erélyesebb rendőri fellépés fogja megoldani ezeket a tragédiákat. Egy példaértékű családban, ahol fontos a szeretet, tolerancia, a becsület, tisztesség, tisztelet, haza, nem ütlegeléssel és késeléssel oldják meg a bajaikat. Sajnos elfelejtődik mi is a család, mi az erkölcs. Élettársi kapcsolatokból ki és bemenetel, felelőtlen gyermekvállalás. Főleg ezeket láthatjuk.”
 • 3. VCrash 2008. február 08. 20:32
  „Valóban, ami ebben az országban megtörténik nap, mint nap olvasva ailyen jellegű híreket, hát nem hiszem, hogy rendben vannak ´dolgaink´! Ember-embernek farkasa...hát sikerült olyan hihetetlen módon el(meg)vadítani az embereket, hogy ennek nem lesz jó vége...”
 • 2. Apa 2008. február 08. 20:10
  „"A statisztikák szerint Magyarországon minden héten meghal egy nő a családon belüli erőszak miatt, egy hónapban pedig átlagosan három gyereket vernek meg úgy, hogy bele is hal."
  NOOORMÁÁÁÁLÍÍÍÍS?!?!
  KÖTELET NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. Holler Ferencné 2008. február 08. 19:07
  „Addig, amíg a mi kis hazánkban a rendőrség csak akkor avatkozik be, ha "vér folyik", mit is akarhatnánk? Próbálná ezt megcsinálni valaki Svédországban!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a győrszentiváni gyilkost

Hazugságvizsgálatnak is alávetették azt a férfit, akit a február 3-án, vasárnap Győrszentivánon… Tovább olvasom