Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

A gyilkosság leplezése miatt ásatta ki a fiatal nő hulláját

Kiderült, hogy nem természetes halállal halt meg, hanem megölték azt a fiatal nőt, akinek a holttestét még 2007 tavaszán akarták ellopni a császártöltési temetőből.
2007 márciusában, a császártöltési temetőben hullarablókat fogtak el, akik azt mondták, csak hajmintát akartak venni a nemrég eltemetett lánytól. Mostanra kiderült, hogy valójában gyilkosság történt és az ügy összefügg egy másik gyilkossági kísérlettel is. A két ügyben már gyanúsított is van, a bajai férfi jelenleg előzetes letartóztatásban ül.

Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a császártöltési holttest-rablással kapcsolatban már - a hivatalos megfogalmazás szerint - több emberen, előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérlet miatt nyomoznak.

A bonyolult ügyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy az a férfi, aki megpróbálta ellopatni a császártöltési holttestet, korábban meg akart ölni egy másik nőt is. Közben a császártöltési holttestet a rendőrök szakértővel vizsgáltatták meg és kiderült: a nőt megölték.

A pontos összefüggéseket még keresik a nyomozók, mindenesetre egy bajai férfit azóta előzetes letartóztatásba került az ügy kapcsán. A megyei szóvivő ennél többet a nyomozás vezetőjének kérésére nem mondhatott.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az előzetesben ülő férfi nagy összegű életbiztosítást kötött a fiatal nőre, aki 2006-ban meghalt. Az akkori vélemény az volt, hogy kiszáradt és összeomlott a keringése. Egyébként epilepsziás tünetekkel vitték kórházba. A lányt a Bács-Kiskun megyei Császártöltésen temették el 2006 őszén. A holttestet 2007 március 12-én próbálta meg ellopni két ember, akik azt mondták, megbízójuk érzelmi kötődése miatt csak hajmintát szeretett volna a lánytól.

Minden jel szerint az történt, hogy a lányt valójában megölték - vélhetően megmérgezték - és a holttestet el akarták tüntetni, mert a biztosító meg akarta vizsgáltatni a halálesetet. A gyilkos, mint most kiderült, korábban megpróbált végezni egy másik nővel is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarország nagyon eredményes az uniós pénzek lehívásában

Magyarország az Európai Unió (EU) 12 új tagja közül a legeredményesebb a fejlesztési-felzárkóztatási… Tovább olvasom