Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

A hatóságok is vizsgálják a megasztáros sms-eket

Tovább dagad a Megasztár sms balhéja! A TV2 miközben egy héten át és a műsor alatt is folyamatosan buzdította a nézőket a szavazásra, arról nem tájékoztatta a rajongókat, hogy első körben nem az ő szavazatuk, hanem a négytagú zsűri döntése számít.
A pár héttel ezelőtti be nem érkezett SMS-ek miatti felháborodás után most a feleslegesen elküldött SMS-ek okoznak tömeges felháborodást.

A Gazdasági Versenyhivatal szóvivője, Mihálovits András a velvetnek megerősítette: vizsgálatot indítanak az ügyben, hiszen felmerül a megtévesztés gyanúja.

– Egyeztettünk a Fogyasztóvédelmi Hatósággal, és ugyan magánszemélytől panasz hozzánk még nem érkezett, fontolgatjuk a fellépést. Ez nem jelent elmarasztalást, de vizsgálatot indítunk az ügyben – jelentette ki a szóvivő.

A nézők hiába szavaztak egész héten, első körben a zsűri döntött a továbbjutókról
A nézők hiába szavaztak egész héten, első körben a zsűri döntött a továbbjutókról

Természetesen a TV2 véleményére is kíváncsiak voltunk, de Magyar Rita, a csatorna illetékese szűkszavúan csak annyit mondott, hogy amennyiben valóban indul vizsgálat, segítik a hatóság munkáját.

Olvasóink írták

 • 20. persona 2008. december 10. 21:54
  „3xHe! mi az az sms?:)))”
 • 19. Sebus 2008. december 10. 16:33
  „Tüsök!
  Valóban az volna a legjobb ha nem szavazna senki csak tudod vannak olyanok akik ezt komolyan veszik!De ha belegondolok és pl: az én fiam vagy lányom ott lenne a műsorba,mert ez az álma akkor szerintem én is szavaznék a gyerekemre még akkor is ha tudom ez nem a lehetségről szól....
  Tudjátok mi lenne a nagy pofáraesés?? Ha Dávid nyerné meg....”
 • 18. radenko 2008. december 10. 16:12
  „Gagyibbnál gagyibb műsorokat sugároz a TV2, a megasztáros dili buli hab a tortán.”
 • 17. attis765 2008. december 10. 15:40
  „Ez a Mester Tamás úgy néz ki,mint egy 16 éves rajongó kislány.
  Még ez a mosoly. :DDD
  A napnál is világosabb,hogy meleg.”
 • 16. 3xhe 2008. december 10. 14:16
  „Szia Persona!-) Igen ismerem az sms irás fogalmát, de inkább a 807-re mint gigasztárra:-) smsezzünk?-)))”
 • 15. Hibiszkusz 2008. december 10. 13:30
  „Jutka0202-ki is az a Linda?- aki nem tudta a magyar Himnuszt?Viktorról meg annyit, hogy a szavazatok legvégén kullogott ezért lépett közbe a zsűri.Győznie kell Lindácska megmondta, apuci meg mélyen a zsebbe nyult.............Hát ennyi........”
 • 14. persona 2008. december 10. 12:39
  „Tegnap azt olvastam valahol, hogy a legvalószínűbb az, hogy a zsűrinek megsúgták, hogy a Dávid rengeteg szavazatot kapott, és nem merték megkockáztatni, hogy az utolsó 4 percben lekörözze a Viktort. Neki muszáj volt tovább jutnia.

  3xHe! te a 807-es vagy?:-)”
 • 13. dova 2008. december 10. 12:15
  „Szerencsére nem sokkolt a műsor semmilyen formában.

  A TV2 ügyeskedve csinál sok pénzt és a vizsgálat sem fog ezen sokat változtatni.
  A válasz az lesz, hogy a heti SMS-ek igen is számítottak a Krisztián és Dávid(?) közötti versengésben, és kész!

  Az erkölcs mint olyan, úgy tűnik, nem ismert fogalom abban a szakmában.
  :(”
 • 12. jutka0202 2008. december 10. 11:21
  „Mint ahogyan minden ilyen jellegű műsor ez is előre el volt döntve hogy ki lesz a nyertes!!!Akinek több pénze van,aki többet tesz a TV2 asztalára az nem más:mint a Király família!!!!Pedig aztán a Király Viktornak egyáltalán nincsen hangja,és ahogyan a kisfilmjében is elmondta:hogy kiszeretne törni de nem sikerül,-hát most Apuka-Anyuka -Linda segített rajta,megvette neki a megasztárt Karácsonyra!
  -Szép ajándék,csak mennyi lemezt fognak az Ő keserű és fülsértő hangjával megvenni az emberek????
  Az sms-ek?Hát én egy fillér annyi sok,pedig már régóta nincs,nem költenék ilyen idióta műsorokra!!!!!!
  Nagy csalás ez is!
  -Ja,meg ezt meg azt lehet nyerni-a szavazókat hülyítve:-kíváncsi lennék kap-e valaki valamit,arról sosem szól a Fáma!!
  A nyertesnek meg összetelefonálják,és sms-ezik a nyereményét.Így nem kerül ez a műsor 1 forintjába se a TV 2-nek!”
 • 11. Zs 2008. december 10. 11:20
  „Folyamatosan csak ámulok az informáltságodon... ;-)
  Lenyűgöz!!!!

  Egyébként nem is értem, hogy ez a zsűrihalmaz hogy lett összekaparva (ennyire nem lehetnek leégve...)
  Nálam már önmagában a zsűri összetétele kiverte a biztosítékot, de az első három (sok szerencsétlen bemutatása) adás után összesen nem voltam hajlandó többet nézni, mint talán 10-20 perc (jártomban-keltemben belebotlottam...)
  Aki meg emeltdíjas sms-t küld és komolyan veszi annak az ellenőrizhetetlen sorsát, hát az meg is érdemli... - a család az összes telefonjáról le van tiltva minden emeltdíjas lehetőség (90-es körzet, stb....), még az esélye is ki van zárva, hogy valaki bekattanjon és ilyenre vetemedjen...”
 • 10. Iza3 2008. december 10. 11:05
  „A nyílvánvalóan biszex. Mester Tamás szerelmes a Viktorba......
  Ennyi és pont. :)”
 • 9. klj_54 2008. december 10. 10:29
  „3. hozzászólás dasza 2008.12.10. 08:49

  Remélem nem lesz igazad!
  HA a hivatal és hatalmával (!) és érdemi vizsgálatot végez, netán bebizonyosodik a nyilvánvaló csalás, akkor szeptember 01 óta három milliárdos bírsággal sújthatja a szennycsatornát!
  Remélem rájuk verik.
  Ha nem, oda a hivatal hitele!
  (Ps. hozzászólásom számukra is elküldöm! - http://www.delmagyar.hu/hirek/a_hatosagok_is_vizsgaljak_a_megasztaros_sms-eket/2080500/)”
 • 8. 3xhe 2008. december 10. 10:23
  „Azért ha ilyen Mester Tamás külsejű egyén megielenne szobafestőként igen gyanakodva fogadnám! De egy ország hülyitésére kiválóan alkalmas. Jelszó? Szavazzanak, szavazzanak a kedvenceikre! Amúgy? Tök mindegy, már régen eldölt ki nyer még ha nem is gigasztár. Majd megjelenik amerikában egy Mester cd:-)”
 • 7. Mathiasking 2008. december 10. 10:03
  „Korábban írtam, hogy a pénz nyeri a Megasztárt. Ez most be is bizonyosodott. Egyébként szeretném tudni, hogy a közjegyző mit ellenőriz a szavazatokon? Mi a hiteles ebben a műsorban? Tudja valaki a választ? Szeretném, ha velem is megosztaná. A botrány egyébként Bencsik Tamaránál került a felszínre, mivel Tóth Lüszike jutott akkor tovább.”
 • 6. belabacsi 2008. december 10. 09:57
  „be kell záratni ezt a tvt sürgösen :DDP-”
 • 5. achilleus 2008. december 10. 09:19
  „Nem néztem a Megaszart! /Így!/
  De kérdem én? Ilyen zsüritől ugyan mit is lehetett volna várni? Vagy ért hozzá, akkor bohócnak extravagáns módon bohócnak öltözik, vagy még csak nem is szakmabeli. Érdemes összehasonlítani a korábbiakkal, ők már nem vállalták, vajon miért????
  Más, ha az sms szavazatok fölöslegesek voltak, mégis abban a látszatban tartották a nézőket, hogy szavazatuknak jelentősége van, akkor bizony CSALÁST követtek el! Minimum kifizetendő a csalásból szerzett bevétel, továbbá a büntetés, esetleg a csalók személy szerint is felelősségre vonhatók.
  Más, a legnagyobb bünti kétségtelenül az lenne, ha senki semmilyen TV2-es műsort nem nézne, semmiféle sms-t nem küldene. "Sajna" én ezzel nem tudok élni, mert egyébként sem nézek tévét, sem ezt sem a többi gagyit (RTL, M1).”
 • 4. 751510 2008. december 10. 09:09
  „Aki sms-t küld egy ilyen gagyiba, az megérdemli.”
 • 3. dasza 2008. december 10. 08:49
  „Vizsgálnak vagy sem, a vége úgyis az lesz, amelyet a műsor mögött lapuló üzleti érdek megkíván, függetlenül attól, hogy a nyertes milyen előadó, szimpatikus-e vagy sem.
  Egyetértve az előttem szólóval, az ilyen problémák elkerülhetőek: nem kell nézni a műsort. Én ezt így teszem.
  Számomra nem minősül tehetségkutatónak, hogy Lüszike hogy tud elénekelni (ugyanúgy) egy rádióban hallható slágert, miközben lehet, hogy a saját probdukciója annyira szegényes, hogy a kutya sem lenne rá kíváncsi.”
 • 2. tüsök 2008. december 10. 08:28
  „Emberek egyszerű.Nem kell sms-eket küldeni, nem kell megnézni a műsort, mérjék csak a nézettséget számolgassák az sms-ek után járó esetleges bevételt.A TV2 ezen műsora eljátszotta hitelét.”
 • 1. hehe 2008. december 10. 07:54
  „Nem hogy csillapodna, de egyre nő a botrány a Megasztár háza táján. A szavazók becsapva érzik magukat és igazságot követelnek. Szerintük a csatorna hitelét vesztette, dr. Beleznay Zsolt ügyvéd szerint nyilvánvaló, hogy a TV2 hibázott, amikor nem tájékoztatta a nézőket az új játékszabályról, de úgy gondolja, jogilag nem lehet fogást találni a műsor készítőin. A Gazdasági Versenyhivatal azonban úgy véli, hogy felmerül a megtévesztés gyanúja, ezért vizsgálatot indítanak az ügyben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az összes járatát törölte a Malév

Elkezdődött a sztrájk Ferihegyen. Reggel hétkor leállt az utasbiztonsági ellenőrzés, emiatt pedig… Tovább olvasom