Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A háziorvosok negyede nem jut naprakész információkhoz

Magyarországon nagyjából minden negyedik háziorvosi rendelőben nincs internet. Ők emiatt nem jutnak hozzá naprakészen a munkájukhoz szükséges információkhoz, de arra is képtelenek, hogy ellenőrizzék: érvényes-e a betegük TAJ-kártyája.
Balogh Sándor, az Országos Alapellátási Intézet főigazgatója hozzátette: ezek a rendelők nem tudnak eleget tenni a januártól érvényes új szabályozásnak, amely előírja a TAJ-számok ellenőrzését.

Az internetelérés nem alapfeltétel az alapellátásban dolgozók számára, így összesen mintegy 3 millió embert ellátását végző háziorvos nem is költ erre.

Balogh Sándor arra is rámutatott: a világhálóra csatlakozás megkönnyítené az orvosok adatszolgáltatását, amely szerinte sok helyen még mindig "lovas futár szintjén" működik, azaz az orvosok flopin továbbítják az információkat.

Mint mondta, a gyors információáramlás a problémás esetekben, például az év eleji betegszállítási bonyodalmak kapcsán lehet hasznos, így ugyanis sokan nem fértek hozzá a naprakész információkhoz arról, kihez forduljanak, ha betegeiket el akarják szállíttatni.

Rámutatott arra is: az internetbekötés problémáját tovább bonyolítja, hogy a háziorvosok csaknem 90 százaléka az önkormányzat tulajdonában lévő rendelőben dolgozik.

Olvasóink írták

  • 1. háziorvos 2008. január 17. 21:14
    „Sajnos az önkormányzatok számára még mindig csak akkor jut eszébe a háziorvos ha nincs a községben mondjuk évek óta körzeti orvos.Minden önkormányzat igyekszik a hivatalban internet hozzájutást biztositani,de a háziorvosi rendelőkben nem.Gondolva arra,hogy a vállalkozó orvost felveti a pénz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós károkat okoznak az erdőkben motorozók

Az országban öt-hatszáz nagyvadas terület található, ezek mindegyikében előfordulnak crossmotorosok… Tovább olvasom