Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

A háziorvosoknak komoly gondot okozna a vizitdíj eltörlése

A háziorvosoknak komoly gondot okozna a vizitdíj eltörlése - mondta a Független Hírügynökségnek Balogh Sándor. A Háziorvosok Országos Egyesületének elnöke hangsúlyozta, hogy nem politikai, hanem szakmai alapon mondanak véleményt a vizitdíjról szóló márciusi népszavazás kérdéséről.
Balogh Sándor közlése szerint: a szakrendelőkkel ellentétben, a háziorvosoknak konkrét segítséget jelent a vizitdíjbevétel a működtetéshez. A díj átlagosan havonta 150-250 ezer forinttal járul hozzá egy praxis költségvetéséhez, van ugyan olyan háziorvos, akinek csak 80 ezer forint bevétele százmazik ebből, de olyan is akad, akinek 400 ezer.

Összességében a háziorovosoknak egy évben 13 milliárd forint bevételük származik a vizitdíjból, ami negyede teljes finanszírozási költségeiknek. Az egyesület elnöke nem tartja valószínűnek, hogy a költségvetés pótolná ezt az összeget, ha a népszavazás eltörölné ezt a bevételi forrásukat.

Olvasóink írták

 • 4. waterbear 2008. február 16. 18:01
  „A kormány az esetleges leszavazás után tényleg azt mond amit akar, az egészséghez való alkotményos-emberi jogot kétlem, hogy a büdzsére való hivatkozással korlátozhatná... Bocsánat, de most még a közgyógyellátásról van szó, a köz pénzéből, a köz javára... vagy nem jók az értesüléseim?”
 • 3. utopia 2008. február 07. 05:58
  „Alkotmánybíróság szerint a vizítdíjról azért szavazhatunk, mert nem a költségvetés része, ha leszavazzuk és nem kell fizetni, a kormány mondhatja nem köteles a költségvetésből finanszírozni. Majd nem vizitdíj lészen a neve hanem valami más!”
 • 2. Feri 2008. február 06. 19:49
  „Az én háziorvosom azt mondta, hogy a vizitdíj bevezetése előtt a kormányunk csökkentette a finanszírozásukat, mégpedig nagyobb mértékben,mint ami a vizitdíjból bejött.
  Magyarul a kisemberekre újabb adót vetettek ki, és ezt vizitdíjnak vagy kórházi napidíjnak nevezték el. Ha ebből nem kér a népakarat, akkor igenis kötelességük, hogy visszaállítsák az azt megelőző finanszírozást. Bár ebben én nem bízok, mint ahogyan az országot irányító milliárdosokban sem.”
 • 1. nickboy 2008. február 06. 17:40
  „És a bevezetése előtt mi pótolta ezt az összeget?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadnapos rendőr kapta el a 13 éves rablót Budapesten

Tizenéves rablókat zavart meg "munka közben" egy szabadnapos rendőr az egyik Erzsébet körúti… Tovább olvasom