Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

A hét közepétől szállítják el az okányi veszélyes hulladékot

Kedden elkezdik annak a 15 tonna veszélyes hulladéknak a szétválogatását, amelyet a múlt héten találtak egy budapesti kft. okányi telephelyén.
A Békés megyei telepről először a fertőzésveszélyes egészségügyi hulladékot szállítják el, várhatóan a hét közepétől. A cég jelenleg felszámolás alatt áll, így a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Gyulai Kirendeltsége egyeztetett a felszámolóbiztossal a hulladék elszállításáról - közölte Kelemen Béla, a kirendeltség igazgatója.

A felszámoló vállalta, hogy egy erre szakosodott céggel kedden elkezdik a hulladék szétválogatását. Először a fertőzésveszélyes egészségügyi hulladékot válogatják ki, és várhatóan a hét közepétől elszállítják és megsemmisítik. A budapesti Sapex Kft. okányi telephelyén egyebek mellett fecskendők, leselejtezett számítógépek, faxok, régi laboratóriumi műszerek és felirat nélküli hordókban tárolt vegyszereket talált a zöldkommandó és a rendőrség múlt héten szerdán. A budapesti XXII. kerületi kapitányság nyomozói még február közepén indítottak eljárást a cég ellen, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. A nyomozásban jutottak el az okányi telephelyre is. Az ügynek két gyanúsítottja van, akik szabadlábon védekezhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóval húzták ki a bankautomatát Hajdúdorogon

Autóval rángatták ki egy hajdúdorogi bankból a pénzkiadó automatát hétfőn hajnali 3 órakor. A rablók… Tovább olvasom