Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

A héten folytatódik a jövő évi adótörvények általános vitája

Folytatódik a héten a jövő évi adótörvények általános vitája a parlamentben. A változtatások nagy része arra irányul, hogy minden adóalanyt rákényszerítsenek a fizetési kötelezettség teljesítésére - írja a Népszava.
Az egyik ilyen újdonság, hogy be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása esetén az APEH az ellenkező bizonyításig becsléssel állapítja majd meg az elmaradt adót a feketefoglakoztatás idejére. A bírságok is nőnek: a mulasztási bírság maximális összege magánszemélyeknél 100 ezer forintról 200 ezerre növekszik, egyéb adózóknál pedig 200 ezerről félmillió forintra.

A számla-és nyugtakibocsátási kötelezettség megsértéséért, be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatásáért, továbbá igazolatlan eredetű áru forgalmazásáért egymillió forintra is büntethetik a szabálytalankodókat.

A jövedéki bírság minimuma a jogi személyeknél 100 ezerről 150 ezer forintra, a természetes személyeknél pedig 20 ezerről, 30 ezerre nő. Szigorodnak a jövedéki üzletbezárási szabályok is: ismételt elkövetés esetén kereskedelmi mennyiség alatt is bezárható lesz az üzlet.

hirado.hu/Népszava

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezés Olaszliszkán

Százötven motoros vonult fel Olaszliszkán, hogy kegyeleti megemlékezést tartson az október 15-én egy… Tovább olvasom