Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

A héten kezdődnek a pótvizsgák

Nyár vége nem csak az új tanévre készülés időszaka, de a pótvizsgáké is. Ismétlő vizsgát szinte minden oktatási intézményben tartanak, a legtöbb diáknak a matematikával, a német nyelvvel és a történelemmel gyűlt meg a baja.
Alig több mint egy hét múlva befejeződik a nyári szünidő, a diákok már készülnek az új tanév kihívásaira. Vannak azonban, akik kénytelen-kelletlen a vakációt is tanulással töltötték, mert kellő tudás híján nem feleltek meg az elmúlt tanév követelményeinek. Sopron általános és középiskoláiban az augusztus végi napokban adhat számot tudásáról az, akit júniusban „visszatapsoltak”.
Az általános iskolák közül a Deák tériben tizenhárom diák pótvizsgázik, tizenketten matematikából. A Petőfi-iskolában heten kénytelenek pótvizsgázni, itt a német volt a buktató tantárgy, de történelemből is lesz alkalom javításra. A Gárdonyi kilenc pótvizsgázó nebulója a történelmet és a matematikát ismétli. A Hunyadiban mindössze ketten készülődnek a megméretésre, egyikük a történelem, másikuk a német nyelv év végi osztályzatát „görbítheti”.
A középiskolákban jóval magasabb a pótvizsgázók száma, hetvenen a Handler-iskolában újráznak, harmincnyolc diák szintén matekból próbál brillírozni. A Fáy huszonhat javítóvizsgázójából tizenketten történelemből, kilencen szintén matekból készülnek a nyár hátralévő napjaiban. Ötvenhatan pótvizsgáznak a VasVillában, itt a német és a fizika viszi a pálmát. Az Eötvös tizennégy vizsgázójából heten szintén a matektanár, öten a némettanár jóindulatában bízhatnak. A Berzsenyiből tizenketten próbálkoznak elkerülni az évismétlést, közülük nyolcan valószínűleg a matektanárt kedvelték év végén a legkevésbé. A Széchenyi-gimnáziumban mindössze egy biológia- és egy kémiapótvizsgára kerül sor a napokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlövők nélkül átütő siker

Átlövők nélkül, nagy küzdelemben nyerte meg a Balaton-kupát a Rába Quelle-ETO. A férficsapat heti… Tovább olvasom