Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

A Jobbik kezdeményezi az OCÖ feloszlatását

A Jobbik feloszlatását kezdeményezi és társadalmi összefogást sürget az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a sajóbábonyi, és az ország más településein is tapasztalható cigányellenes megnyilvánulások miatt - mondta a roma szervezet elnökhelyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Kozák János azt mondta: a cigányság jogainak érvényesítése érdekben a "cigányság megszüntetésére, megsemmisítésére létrejött" Jobbik feloszlatását kívánják elérni, ezért soron kívüli egyezetést kezdeményeznek a parlamenti pártok vezetőivel, a kormányfővel, az igazságügyi és rendészeti, valamint a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyelő miniszterrel. Hozzátette: ha a tárgyalás nem vezet eredményre, nemzetközi fórumokhoz fordulnak.

Az OCÖ elnökhelyettese megjegyezte: a bíróság által jogerősen feloszlatott magyar gárda a Jobbik parancsára újraalakította önmagát, így létrehozta magánhadseregét, amely kizárólag ara hivatott, hogy provokálja a Jobbik gyűlésein a cigányságot. "Joggal félhetnek a cigányok, ha a parlamentbe törekvő párt nyilvános fórumán azt mondja, erőszakkal kell beintegrálni a cigányságot, ha nem, börtönbe zárják őket, vagy akár elhagyhatják az országot" - fűzte hozzá.

Az OCÖ elnökhelyettese úgy fogalmazott: a kialakult polgárháborús helyzet kezelése érdekében összefogásra szólítják fel a cigányokat és nem cigányokat. Ne hagyjuk, hogy látszatmegoldásokkal, hatásvadász beszédekkel, katonai megmozdulásokkal befolyásoljanak és megfélemlítsenek bennünket - tette hozzá.

Kozák János a magukat cigányvajdának nevező emberekre utalva úgy fogalmazott: a cigányság nevében illetéktelen, önjelölt emberek nyilatkoznak, és ez nagy veszélyt jelent, ugyanis eltorzult véleményüket a cigányság mögé rejtve hangoztatják, saját népükkel szembefordulva kárt okoznak nemcsak a cigányság, hanem az egész társadalomnak, így ezeknek az embereknek a cigányságon belül nincs helye - jelentette ki.

A borsodi kisvárosban vasárnap történt incidens miatt előzetes letartóztatásba helyezett, illetve eljárás alá vont roma emberekre utalva azt mondta: vegye figyelembe a rendőrség, hogy a gárdisták által provokált cigányok félelmükben cselekedtek, amikor összetörték azt a bizonyos autót. Ugyanakkor sérelmezte, hogy egyetlen gárdatag ellen sem indult büntetőeljárás.

A sajtótájékoztatón Kozák János bocsánatkérést követelt Molnár Oszkár és Veresné Szabó Éva országgyűlési képviselőktől, amiért a cigány anyákat azzal vádolták meg, hogy a nagyobb családtámogatási összeg érdekében még magzatkorában bántják gyermeküket.

A szociális kártya bevezetésével kapcsolatban úgy fogalmazott: a kártya kitalálója és kibocsátója gondolkozzon el azon, milyen helyzetbe kerülnének az emberek akkor, ha minden magyar állampolgárnak erre a szégyen kártyára utalnák a fizetését, és csak az OCÖ által létrehozott szociális boltban lehetne élelmiszert vásárolni.

Olvasóink írták

 • 8. flexsnake 2009. november 21. 10:10
  „teljes a képzavar :D Bár az OCÖ feloszlatása sem lenne egy utolsó. Érdekes hogy nincs örmény önkormányzat :D”
 • 7. dodó 2009. november 19. 20:48
  „"Feloszlatták a cigányságot!

  A kora délutáni órákban első fokon a Pest megyei Bíróság betiltotta a cigányságot. Az ítélet nem jogerős. A cigányság természetesen fellebbez.

  Mint korábbi tudósításainkból kiderült, a cigányság betiltását szorgalmazó politikusoknak és magánszemélyeknek sikerült bíróság elé vinni az ügyet, mivel, a cigányok rossz emlékeket ébresztenek a társadalomban, megítélésük csapnivaló, rettegésben tartják az embereket, az állampolgárok befizetett adóforintjaiból élnek, fosztogatnak és gyilkolnak, plusz mivel az egyesületi törvénybe ütközően gyakorolja tevékenységét, félelmet kelt a magyarságban, illetve a magyarokon kívül más kisebbségek, például az keresztények emberi méltóságát is sérti.

  A mai nap folyamán a bíróság feloszlatta őket. Kolompár Orbán blogunknak elmondta, hogy természetesen azonnal fellebbezést nyújt be a bíróságnak - bármi is légyen az, és, meg fogják torolni ezt a gaztettet. Mint ismeretes az utóbbi hónapokban elszaporodott gránátdobálások, lövöldözések, gyerekgyilkosságok és megerőszakolások hatására az állam is felemelte a szavát, és a pártok összefogtak. A Parlamentben közösen kiálltak a magyar társadalom mellett, és köztörvényes bűnözőként kezelik az összes bűnöző cigányt. Kialakítottak egy egységes jogrendszert, amelyben a cigányokat ugyanúgy büntetik, mint a magyarokat és az Alkotmánybíróság elfogadta ezt a határozatot. Keményen meg fogjuk torolni a gyerekgyilkosságokat, a szegény emberek vagyonának elkobzását, a lopásokat, a betöréseket - mondta Gyurcsány Ferenc, kifelé jövet a Parlamentből.

  Arról nem tudni, hogy, tervez-e ellenlépéséket a már illegalitásba vonult roma társadalom, de a rendőrség a Magyar Gárda segítségét kérte a rendfenntartáshoz, akik karöltve a rendőrséggel próbálják felgöngyölíteni az elmúlt hónapok bűncselekményeit. Eddig 5600 cigány bűnözőt sikerült őrizetbe venni - számolt be ezekkel a szavakkal a Tények...

  ...ja, nem, a Magyar Gárdát oszlatták fel. Bocs."”
 • 6. fattboy 2009. november 19. 18:24
  „Rendbe akkor az én adómat ne utalják az ö "szégyenkártyájukra"Velem lehet beszélni.”
 • 5. klj_54 2009. november 19. 17:44
  „2. hozzászólás bélás 2009.11.19. 14:47
  Mit vársz a délmagyartól? A bulvár alá süllyedt:(”
 • 4. 751510 2009. november 19. 16:59
  „Alany és tárgy... Amatőr újságírás.”
 • 3. 751510 2009. november 19. 16:58
  „Ha nagyon zavarja őket, akkor elintézhetik, hogy ne utaljanak pénzt a "szégyenkártyára".”
 • 2. bélás 2009. november 19. 14:47
  „A cím valahogy nem egyezik az első szedett sorral.”
 • 1. bélás 2009. november 19. 14:41
  „Félnek a bűnösök az igazságszolgáltatástól. Engem miért nem érdekel a Gárda vagy a Jobbik? Azért mert nem követtem el gyilkosságot és nem loptam szét az országot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttest az autóban: elfogták a feltételezett elkövetőket

Két ember ellen indított eljárást a rendőrség annak kapcsán, hogy szerdán Gödöllőn egy 50 éves férfi… Tovább olvasom