Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

A jövőben nőhet a dunai hajózás jelentősége

Az MSZP székesfehérvári városi szervezetének közleménye szerint Cser-Palkovics András a Fidesz-Jobbik közös jelöltjeként került be a székesfehérvári közgyűlésbe. Cser-Palkovics András szerint az MSZP kettős játékot űz,"...az asztal alatt mindent megtesz politikai ellenfelei lejáratásáért."
A szocialista párt városi szervezete csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte: "tény, hogy Cser-Palkovics András a székesfehérvári közgyűlésbe Fidesz-Jobbik közös listáról került be, és az is tény, hogy 2009. novemberéig a Fidesz-Jobbik polgári frakció vezetője volt."

Mihályi Mónika, a pártszervezet elnökségi tagja által jegyzet írás szerint a Jobbik jelöltje a mai napig együtt szavaz az önkormányzatban a Fideszes képviselőkkel. A közgyűlés polgári, Fidesz-Jobbik frakciójának tavaly novemberi megszüntetése mindenféle politikai, elvi konfliktus és indok nélkül, szervezeti okokból történt. "Csak porhintés volt".

Az MSZP székesfehérvári szervezete sajnálatosnak és elítélendőnek tartja, hogy Cser-Palkovics András a parlament utolsó napján börtönnel fenyegette meg MSZP-s képviselőtársát. "Tette mindezt úgy, hogy képviselőtársa kérdése csak arra mutatott rá, hogy Cser-Palkovics András politikai hátországában összenőtt a Fidesz a Jobbikkal" - olvasható a közleményben.

Az írás szerint a helyettes szóvivőnek nem ez volt az első kirohanása MSZP-s politikusok ellen.

A közlemény emlékeztetett rá, hogy az MSZP választási etikai kódexet készített, amely szerint a jelöltek vállalják, hogy a politikai közbizalom megrendülését nem növelhetik tovább azzal, hogy saját magatartásukkal is mélyítik a társadalom közügyek iránti elutasítását. A Fidesz ezt a javaslatot támogatta.

Cser-Palkovics András az MTI megkeresésére azt mondta, hogy az MSZP kettős játékot űz. "Az asztal felett úgy tesz, mintha támogatná a Fidesz erőfeszítéseit a kampány tisztaságának megőrzésére, de az asztal alatt mindent megtesz politikai ellenfelei lejáratásáért."

Míg korábban Székesfehérvár polgármestere, Warvasovszky Tihamér fia ellen indított nyílt támadást a balliberális média, az utóbbi időben az ő személyét illetően tesznek becsületét sértő megjegyzéseket, mint azt egy oktatási intézmény nevében írt névtelen levél is bizonyítja.

Teszik ezt azért, mert sem ő, sem Warvasovszky nem támogatta azt az állami költségvetést, amely 700 millió forintot vett el Székesfehérvártól.

A Fidesz "elhatárolódik ettől" és felszólítja az MSZP-t, hogy ne terelje el a figyelmet arról, hogy a szocialista párt 700 millió forintot vett el a várostól - fogalmazott Cser-Palkovics András.

A Népszabadság kedden írt arról, hogy a hétfői plenáris ülésen - a jegyzőkönyvbe ez nem került bele - a szocialista Keller László a Fidesz helyettes szóvivőjéhez fordult, azt kérdezve, hogy jobbikos-e, mint ő azt válaszolta. "az, az igaz, hogy te börtönbe kerülsz".

Az eset kapcsán Nyakó István, az MSZP szóvivője bejelentette, az MSZP azt követeli, hogy Cser-Palkovics András 24 órán belül mondjon le parlamenti mandátumáról, mert nincs helye a közéletben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Márta Ferenc akadémikus

81 éves korában csütörtökön elhunyt Márta Ferenc Állami-díjas vegyész, a Magyar Tudományos Akadémia… Tovább olvasom