Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

A karitatív szolgálatra gyűjt adományokat a katolikus egyház

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a templomokban országszerte felolvasandó körlevelében arra kéri a híveket, hogy segítsék az egyház karitatív szolgálatát és munkáját.
Karitatív tevékenységének támogatására gyűjti a perselyadományokat a katolikus egyház vasárnap.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a templomokban országszerte felolvasandó körlevelében arra kéri a híveket, hogy segítsék az egyház karitatív szolgálatát és munkáját, mert ezekből az adományokból támogathatja segélyszervezetük a rászoruló magyar családokat.

A Szent Erzsébet-napi körlevél arra is felhívja a figyelmet, hogy advent 3. vasárnapján, december 15-én Jónak lenni jó mottóval a közmédia egész napos adománygyűjtéssel támogatja a karitásznak a rászorulók megsegítéséért végzett munkáját, és ezzel kapcsolatban azt kérik, minél többen csatlakozzanak a jótékonysági naphoz.

A dokumentumban rámutatnak: a karitász munkája során kiemelten foglalkozik az idősekkel és betegekkel, a gyermekes családokkal, a hajléktalanokkal, a szenvedélybetegekkel, a testi-szellemi fogyatékkal élőkkel, a nemzeti kisebbségekkel, a menekültekkel és a bevándorlókkal.

Szólnak arról, hogy harmadik éve működik a karitász Krízissegély elnevezésű programja, amellyel az egzisztenciálisan kritikus helyzetbe került családokat támogatják gyógyszerrel, élelmiszerrel, ruhával, bútorokkal, rezsi-hozzájárulással, lakbérrel, fűtéssel, lakhatással. Ezenkívül inkubátorokat ajándékoztak kórházaknak, súlyos beteg gyermekeket támogattak, és steril szobát építettek az otthoni felépülésükhöz.

Utaltak arra, hogy szegénysorban élő családok gyermekeinek ezreit táboroztatták a nyáron, több ezer családot segítettek iskolakezdési támogatással, valamint munkalehetőséget teremtettek saját intézményeikben megváltozott munkaképességűeknek. Országszerte nyolc központban segítik a szenvedélybetegeket és családjukat, továbbá felvilágosító-megelőző munkával vigyáznak a fiatalokra "a kábítószerek csábításai közepette".

Támogatják a fedél nélkülieket, segítenek abban, hogy visszataláljanak a normális életbe. Önfenntartó programokat is szerveznek, országszerte vetőmagokat adva a rászoruló családoknak - idézték fel.

A körlevél szerint "ez a nagy kihívást jelentő munka azért valósulhatott meg, mert az elmúlt évben a templomi adománygyűjtések alkalmával híveink nagylelkűen támogatták a karitász szolgálatát. Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva egyházunk külön is háláját fejezi ki a Katolikus Karitász minden munkatársának, önkéntesének és támogatójának."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: a munkavállalók megélhetésének javítására kell koncentrálni

Balogh András hangsúlyozta, nem hisznek abban, hogy a piac képes megoldani a társadalom összes… Tovább olvasom